Snart Jul och Mallorcaoliver inlagda

Hur går det för er med allt julfix som skall göras inför julen? Ibland känns det som allt skall göras innan just julen och sedan då? Alla är helt slut och har stressat runt på avslutningar, julmiddagar, handlat julklappar och jag vet inte allt. Mallorcaoliver skall läggas in osv. Nu har jag slutat jobbat och trodde att nu har jag all tid i världen. Det har jag kanske och just därför planerar man in en massa saker så det blir lite stressigt ändå ?.

Mallorcaoliver är nu inlagda

Idag har jag haft en liten mellandag efter att ha varit i stan igår. Idag har det varit en riktigt regnig och grå dag som bara finns i november/december. En riktig innedag! Nu har jag fått mina Mallorcaoliver som legat i vatten 10 dagar och vinäger o vatten ett par dagar i burkar. Smakade på några, de var riktigt goda måste jag säga. Så kul att det funkade! Har nu lagt in dem i olja, vitlök och rosmarinkvistarna. Tog med lite nya som mognat så nu kör jag en omgång till. Testa gärna! Inlagda oliver

Dag på stan

Träffade mitt lilla barnbarn igår och det var så härligt när han sträckte armarna mot mig och jag fick ett gott leende. Vi gosade lite innan jag stack till tandläkaren för kontroll.

Barnbarmys

 

Sedan blev det lite julklappsinköp och snabbfika med lillen och hans mamma på stan. Så fort det går med utvecklingen nu. Det gäller att njuta av varje stund. Jag ville fota honom när vi fikade och han har lärt sig att smila upp sig just då. Hur kommer de på allt?

Fika under julfix

Hann med sen lunch med en kompis från skoltiden också. Härligt att ha kontakt fortfarande, ses inte så ofta men så mycket att prata om. Hoppas man får mer tid för vänner nu också ?.

Finland självständigt 100 år

Idag firar Finland 100 år som självständigt och hörde att var 14de person i Sverige har finsk anknytning. Det har även jag! Hurrar med Finland och lägger en bild på mina finska vaser ?

 

Finska vaser

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.