Bye Bye Mallorca, hej hej Sverige igen

Då har jag lämnat ett soligt Mallorca! Typiskt har nästan inte sett solen på 1 vecka och när man åker är det hur fint som helst. Så är det ju ibland. Bye bye Mallorca för ett par veckor, på återseende snart. Det var så vackert med snöklädda bergstoppar och allt annat grönt. Jag ser verkligen fram emot att åka ner strax innan jul och uppleva atmosfären igen. Då åker sambon med, så vi kommer nog vara en del i Palma och bara njuta av mat och vin och julstämningen. Funderar på att besöka katedralen på julafton och mässan där. Hann inte titta på den fina julbelysningen denna gång, så det blir prio nästa gång. Lämnar alltså ett Mallorca med lite snö.

Bye Bye Mallorca

Denna vinter finns det flyg direkt till Mallorca 2ggr i veckan från Göteborg, så tacksam för det. Därför blir det lite mer resor när det är så behändigt och bara 3 timmar bort.

Adventspyssel i Sverige

Man ställer om sig nästan direkt när man kommer hem. Vet inte hur ni har det, men jag har en sambo som inte har funderat så mycket på att det är advent ?. Alla grannar och ja hela samhället har ju lyst upp sina hus så fint med adventsstakar och ljusslingor på husen. Vårt hus såg lite mörkt ut. Fick i alla fall upp ett par ljusstakar.

Tog mig en promenad ner till hamnen och så fint det är även om solen går ner tidigt. Härligt med en levande hamn och en stor båt låg inne för lastning.

Fartyg i hamnen

Vår trevliga  krog har också pyntat till jul och sitt julbord.

Krogen

Efter lite letande hittade jag mina julprylar och fick fixat lite mer så även vi får lite julstämning. Var och köpte ljusslingor till balkongen också, får vi sätta upp i veckan. Det är riktigt mysigt och kul och sätta upp grejerna till advent, fast jag gillar att få bort allt direkt efter jul. Här ute på landet är det inte så dumt med ljus eftersom det är lite mörkt annars på vintern.

Advent

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.