Mallorca i december, kallt men ljust!

Nu har jag varit här en vecka och  solen har varit framme någon timma bara. Det har varit ganska kallt också och framförallt på nätterna. Dagarna är längre än i Sverige så det uppväger en hel del. Mallorca i december är väldigt skiftande mella 0 till 20 grader, fast det är inte så vanligt med denna kylan. Är mest mellan 12-20 grader. Har varit här  många jul/nyår och det har varit varierande väder.

Mallorcaväder december

En dag i veckan var det 20 grader mitt på dagen och imorse var det 3 plus. När jag vaknade i morse  såg det ut så här i bergen utanför mitt fönster.

Mallorca i dcember

Helt rätt, det har kommit snö här  också. Det händer nästan varje år att det kommer någon gång under vintern på bergstopparna i Serra de Tramuntana. Ser onekligen fint ut! Igår em/kväll var det rikligt med regn och det åskade och dundrade mellan bergen i natt. Så här såg det ut igår när regnet höll på som mest.

Regn Mallorca i december

Självklart får man räkna med dåligt väder här också. Jag har inga problem med det, bara man har det varmt och mysigt inne. Många kanske inte tänker på det men vintern och nätterna KAN vara riktigt kyliga. Många lägenheter och hus har ettglas fönster och ingen isolering (stenhus), de kan bli ordentligt kalla. Om man skall köpa något här  nere så vill jag varmt rekommendera en A/C med både kall och varmluft. Vi har det och just nu sitter jag inne och har det skönt och varmt. Många fryser och har elmadrasser odyl. Det blir en sån isande kyla som är svår att förstå om man inte upplevt det. Det är kombinationen mellan kylan och fuktigheten.

Imorgon åker jag till Sverige igen och firar lite december. Har hunnit uträtta en hel del här som  julklappsinköp och förberedande för att fira jul/nyår här nere. Tyvärr blev det inga powerwalks här i Port de Soller pga av vädret. Jag fick promenerat en hel del i Palma! Min stegmätare visar ca 15000 steg/dag ?. Adventsstjärnan hänger uppe här och mitt handbagage är knökfullt ?!

Mallorca i december

Tina

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.