Mallorca, Palma de Mallorca i november

Nu har det blivit ganska kallt här på Mallorca. 12 grader idag. Tydligen ovanligt kallt för november. Idag blev det Palma de Mallorca för hela slanten. Denna veckan har det varit väldigt mulet och regnigt och idag var det riktigt kallt här. Tur man har värme i lgh! Det är rätt kallt på nätterna. Får gjort en massa annat inför julen som vi skall tillbringa här i år igen. Men det hade varit skönt med liiite sol. Ser att nästa vecka blir bättre men då är jag hemma igen.

Tog mig en promenad inne i Palma idag och försökte handla lite julklappar till barnbarnen. Helt underbart med så lite folk i affärerna, nästan inga turister alls. Trodde nog det skulle vara mer folk inne i Palma. Härligt att ta det lugnt och se sig omkring.

Palma de Mallorca

Även här har en del affärer stängt för säsongen men mycket är öppet. Ser att många restauranger har bra erbjudande också ?. Fast när jag såg de här glassarna så undrar jag vem som köper dem nu ?. Men såg onekligen gott ut.

Glass i Palma

Palma är så fin stad och det finns verkligen så många fina hus här. Mer och mer blir ju upprustade för varje år också. Så fint att man behåller stilen, titta på detta huset. Inte fel att lyfta blicken lite när man är här.

Palma de Mallorca

Affärerna är fyllda av prylar nu! Bästa shoppingen inför julen. Har noterat att det skall vara färgglada bollar på kläder i år. Att även korgar och annat har anammat detta med bollar blev en överraskning. En riktig modetrend!

Bollkorg Palma

Julpynt i Palma de Mallorca

Här nere pyntar man på helt annat sätt än vad vi gör hemma. Inga adventsljusstakar, kanske en och annan stjärna i fönstren, kanske är det skandinaver som har det. Här kommer jultomten klättrande på husväggen och lämnar paket. Många har pyntat så här eller med en tomte som kliver över balkongräcket.

Tomte i Palma

Dax att ta sig hemåt oväder och regn på gång igen!

Palma de Mallorca

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.