Soller gyllene dalen Mallorca, fin utflykt.

Utflykt till Soller gyllene dalen.

Jag ha skrivit om Soller gyllene dalen  och marknaden på lördagarna tidigare. Marknad Soller. Det är en riktigt fin by med ett fantastiskt torg med Gaudí inspirerat bankhus och kyrka.  Har tidigare skrivit att att det är så trevligt att fika på torget och kolla in folk och livet här. Soller ligger nordväst om Palma i en dal som kallas den gyllene dalen pga av alla citrusträd som växer här.

GaudíinspireratSoller gyllene dalen

Soller  gyllene dalen ligger  med bergen runt omkring och det finns en tunnel hit eller så får man åka via bergsvägar som är riktigt slingriga. Port de Soller ligger 1 km bort vid havet. Den här årstiden är det ganska lugnt men i Soller är det fullt av liv året runt. Här finns det alla möjliga typer av hus och här är nog den vanligaste typen av hus.

Hus i Soller

Kunde inte låta bli att ta en bild in i ett townhus  som jag gick förbi som hade öppet sin dörr.  Det ser ganska enkelt ut från framsidan men kolla vad fint det ser ut där inne. Finns ju oftast en gård innanför också, fantastiskt fint, eller hur?

Townhouse Soller

Finns även andra fina hus här, de är som som små palats. Här är ett exempel på ett annat fint hus som jag promenerade förbi.

Fint hus Soller

Ja här kan man promenera runt och njuta av husen och titta upp på bergen som finns runt omkring. Det finns också en gågata med trevliga lunchställen och affärer med massa lokala varor. Vi har hittat en affär som säljer rostade mandlar, skinka och här finns även ett riktigt bra utbud av viner. Gå gärna in och titta. La Luna.

Luna i Soller

Det här är en del av min värld här på Mallorca. Sen kan man ta spårvagnen till Port de Soller och njuta av havet. Ta gärna en tur hit om ni inte varit här förut. Jag har skrivit om en del matställen innan som tips. Restauranger Port de Soller

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.