Novembertid Mallorca! Mycket pyssel!

Novembertid Mallorca….

Jag älskar ljuset och det finns mer av den varan här nere än hemma. Här går solen ner runt kl 18.00 och i Gbg runt 15 tiden nu….det är lite skillnad. Så gott med lite längre dagar! Novembertid Mallorca är gott för själen…ja faktiskt hela vintern är bra. Att lämna ett regnigt Gbg och landa in här är så skönt…..titta här på min bougangevilla på min baksida. Så härligt med blommor i november, det är det som gör skillnad. Den här blomman har verkligen växt oss över huvudet.

Novembertid Mallorca

Min trädgård

Färgerna gör en glad jämfört med alla brungråa toner hemma. Att få gå och rensa ogräs och skörda osv på min baksida är så kul och avkopplande. Så ni som undrar hur det är på Mallorca i november, ja det är ca 15 grader (idag) och det är färgrikt och grönt. Man är ute i jeans och skjorta och grejar….lite mer bilder från min baksida där jag gillar att vara.

Mallorca apelsin

Mallorca kiwi

Detta är kiwi som jag försöker odla. Nästa år skall den ge frukt, vi får väl se hur det blir med det…men den har utvecklats fint.

Mallorca feelgood

Lite feelgood känsla behöver man också….

I morse klockan 9.45 stod det en man utanför dörren och levererade 3 nycklar till grinden. Ibland är det verkligen inte manana utan leveranser sker  INNAN utsatt tid….skulle kommit 10.00?. Nu är jag nöjd och trygg igen ?.

Här i Port de Soller har de flesta turister lämnat. Det är lugnt och behaglig och man passar på att bygga om och fixa överallt. Var iväg och handlade mat i Soller och det var inte många utlänningar….. Det kom fram en äldre spansk man med en flaska med rengöring för möbler och undrade om det var rätt? Jag läste på flaskan och visade att man tvättar möbler med den. Han blev så glad och tackade……underbart ?.

Går här och grejar och plockar……och självklart blev det min favorit till middag idag. Räkor med vitlök, chili och olivolja! Den tröttnar man inte på….

Mallorca mat

Ser fram mot en ny dag imorgon!

Tina

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.