Marknad i Soller med Ensaimadas

Lördag, marknad i Soller o fika med Ensaimadas

Varje lördag året runt är det marknad i Soller. Som jag skrivit tidigare är det så häftigt att se allt de säljer. Det är även kul att se att folk går man ur huse för att träffas på marknaden. Det finns marknader runt hela Mallorca på olika dagar så det är bara att åka runt ?. Här kan man köpa allt möjligt, kläder, oliver, korvar, bröd, ost, väskor, smycken, blommor ja allt möjligt. Fast jag tycker det är så kul med folklivet. Det är härligt att se äldre damer och herrar som fikar på torget och passar på att umgås med vänner och sina familjer. Hela familjer träffas och det pussas o kramas hela tiden ?.

Oliver på marknad

Snacka om många olika inläggningar av oliver….här har man lite att lära ?. Marknad Soller

Häftiga färger! Ja det finns så mycket kul att köpa och titta på. Det har blivit lite av en tradition att fika på torget med alla andra människor. Självklart tar vi alltid en kaffe och Mallorkinska Ensaimadas. Att man har florsocker runt hela ansiktet hör liksom till. Ja testa detta när ni åker hit en lördag….tror inte ni blir besvikna på denna atmosfären.

Ensaimadas SollerMarknad o fika

Mitt på torget bland alla bord och stolar kommer spårvagnen som går mellan Soller och Port de Soller. Den plingar till så får folk flytta på sig. Ja här lever folk ett lugnt och gott liv. Känns ganska okomplicerat….

Efter marknad barnpassning

Vi tog lite egentid här idag en stund för att ladda inför eftermiddag/natt barnvaktspass. Nu skall vi ha lillen själva en natt så föräldrarna kan passa på att gå ut själva och äta ikväll. Lite pirrigt är det, men jag har haft tid att spana in rutinerna ett tag nu. Sitter just nu och tänker på dagen  och hittills  har det gått fint….peppar peppar. Känns som han trivs med sin mormor ?

Barnbarn Mallorca

Tina

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.