Spontanresa till Copenhagen 24 timmar

Snabbt påkommet och himla kul. Sambon skulle till Köpenhamn med jobbet en natt så då passade jag på att göra en spontanresa till Copenhagen. Blev några buss/tåg byten, men vad gjorde det. Jag älskar att resa och vara på väg och titta på folk. Uppleva nya saker. Som friherrinna har jag ju tid.

Spontanresa till Copenhagen

Nu prövade jag att åka buss och tåg ända från Tjörn. Funkade jätte bra! Buss till Stenungsund o byte till ny buss till Göteborg. Tjörnexpressen

Sedan tåg till Köpenhamn med byte i Malmö, hur smidigt som helst. Gillar att åka tåg, titta ut och läsa eller surfa lite. Vacker natur också Öresundsbron

Lite mat på tåget var inte så dumt. SJ mat

Framme i Köpenhamn

Spontanresa till Copenhagen

Köpenhamn

Hotellet låg bra på Västerbrogade inte lång från stationen. Jag vet inte riktigt vad jag skall tycka om inredningen. Ny trend, eller? Fräscht men väggen vet jag inte, med lite fantasi kan det ju vara blodskvätt ??Hotellinteriör

Sambon kom från Stockholm lite senare än mig. Blev en trevlig kväll på en restaurang som heter Alsace. Spontantrevlig kväll!

Ny dag i Copenhagen

Hotellfrukost ? love it. Njöt av en lugn och skön morgon med en lång frukost…alltså i Danmark finns det wienerbröd till frukost Hotellfrukost

Efter denna otroliga frukost blev det några timmar i byen. Bara ströva omkring och titta på det jag vill. Blev Illum på Ströget och favvo affären ?.

Illum
Illum

Självklart en tur till Nyhavn, så gemytligt och så mycket folk. Härligt väder och fullt med turister.

Nyhavn
Nyhavn

Jag gick runt och hade en kanondag tills jag tittade på min tågbiljett mitt på Ströget och inser att mitt tåg går om 10 minuter. Vad gör man? Kände panik men tog mig ändå till stationen och missade tåget med 5 minuter. Skulle gå ett nytt till Malmö om 10 minuter. Jag har en jätte liten chans att hinna med tåget från Malmö till Göteborg. Chansar och turen på min sida, jag hann med 2 minuters marginal. Svettigt och nervöst… vad har hänt,  börjat slappna av lite väl mycket ?.  Slutet gott allt gott! Så himla roligt att bara göra en spontanresa till Copenhagen. Rekommenderas starkt, Köpenhamn är fantastiskt trevlig stad. Där finns allt!

Nyhavn
Nyhavn

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.