Tips på härlig Skåneweekend i september

Någon gång i juni bokade vi vår hösthelg i Skåne, så här kommer tips på härlig Skåneweekend  i september. Tänkte att det blir mysigt innan hösten drar igång ordentligt. Vi åker gärna till Skåne på weekendtripp, maten är god och miljön är otroligt fin. Vilket ställe vi hittade och vi hade tur att hamna i äppelveckan med försäljning av äppelmust och annat gott.

Tips på härlig Skåneweekend
Talldungen

Tips på härlig Skåneweekend nu i september

Satt och bläddrade i ett månadsmagasin och hittade en liten artikel om en mysig herrgård i Skåne som heter Talldungen och ligger vid Brösarps backar. Dit åker folk som gillar mat och vill välja och smaka på goda viner. Vi blev positivt överraskade, vilken ombonad herrgård med enkel men skön stil, riktig hemmakänsla. Maten smakade helt fantastiskt och det fanns en lång vinlista, vilken gastronomi och vilken kväll. Närodlat och så smakrikt, inte sista gången vi åker dit. Populärt och fullbokat så man får vara ute i tid ….

Tips på härlig Skåneweekend
Talldungen

Vi hade god tid på oss när vi åkte ner så vi åt lunch på Margrethetorps Värdshus. Snacka om god husmanskost och jag gillar den fina miljön hos dom. Det sitter lite fina herrar och damer och äter gott och trivs. Dagens lunch är fin och prisvärd. Missa inte detta mysiga ställe.

Margrethetorp
Margrethetorp

Vi tog inte den närmaste vägen utan tog omvägen om Ystad, kom på att jag bara passerat den staden innan. Vi parkerade i den gamla stadsdelen inte långt från klostret, och promenerade till torget och fikade på skånska gräddbullar. Vilken fin stadsdel! Glad att jag fick se den också.

Tips på härlig Skåneweekend
Ystad
Ystad
Ystad

Massor med tips, finns mycket att se och uppleva

Bara att åka bil runt och hitta runstenar och dessa underbara rappade skånelängor att titta på. Vi stack ut näsan trots regn och promenerade ner till stranden vid Stånghammaren, det blåste och regnade men så mäktigt ändå. Vi blev genomvåta men det torkade i bilen med fulla fläktar på. Måste ju ut och känna havet och lukten.

Stånghammaren
Stånghammaren
Skåne
Skåne

Efter god mat och natt och sol igen  blev det Kiviks hamn, och vi hamnade i äppelveckan med flera stånd där vi köpte äppelmust och färska äppelmunkar, perfekt fika. Kiviks musteri hade öppet så det blev några liter med hem. Hittade en köksmatta på en outlet också så hur nöjd var man inte….

Kiviks musteri
Kiviks musteri

En tur till Stenshuvud där vi tog en härlig promenad i skogen fram till havet och en lång fin badstrand, inget bad men promenad vid havet, Tillbaka till Brösarp för att äta lunch på Brösarps Gästgiveri, den wallenbergaren gick inte av för hackor, detta är skånsk mat och smakar så himla gott.

Tips på härlig Skåneweekend
Skogspromenad
Brösarp
Brösarp
Skånes stränder
Skånes stränder

Avslutar i Småland på Toftaholms herrgård

Vi hade bokat in oss på ett annat ställe också som vi varit på förut, för att maten är så bra. Vi kom så vi skulle hinna med SPA men blev besviken då vi skulle vara 12 pers vid 2 små bastu och 2 små tunnor i dessa Corona tider. Trodde inte det var sant, men jo så var det och vi tackade nej, hade inte gått och hålla avstånd där inte ?.  Vi är försiktiga till skillnad från flera andra tydligen, men det är ju upp till var och en.

Toftaholm
Toftaholm

Efter god mat och sömn så var det hem igen för att jobba med stenen och se vad snigeldynamiten åstadkommit när vi var borta…

En weekend i Skåne, perfekt utflykt och trip

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.