En weekend i Skåne, perfekt utflykt och trip

Trots att det är massor att göra hemma så gillar vi att göra utflykter även i Sverige. När det var som tristas i vintras bokade vi in en weekend i Skåne i maj.  Nu har vi varit på en mat och vingård och bara njutit och sett något nytt.

Flädie mat och vingård
Flädie mat och vingård

En weekend i Skåne

Vårens gårds eller slottshelg blev till Flädie mat och vingård . Vi försöker att åka till olika ställen för det finns ju så många trevliga och fina ställen i vårt land. Ibland blir vi besvikna men oftast är det jätte bra. Att åka bort en weekend och bli uppassad och promenera i nya miljöer ger så mycket energi, testa vetja.

En weekend i Skåne
En weekend i Skåne

Lite kall men solig helg drog vi söderut och första stoppet blev Varberg och ett litet stopp på Lilla Bruket för inköp av tvål. Fick tips på ett trevligt lunchställe i Träslövsläge längs ute på piren som heter Joels brygga. God mat och fin utsikt jätte fint ställe.

Joels Brygga
Joels Brygga
Bordets utsikt
Bordets utsikt

Sedan blev det direkt till Flädie som ligger nära Bjärred. Mysig vingård där vi fick ett jätte trevligt rum och en god eftermiddagsfika med scones och god kaka.

Eftermiddagsfika
Eftermiddagsfika

Kul att upptäcka nya orter så vi tog en promenad i lilla Flädie, vilket gick ganska fort för det är litet. Naturen är så otroligt fin nu med enorma rapsfält och vinrankor som började knoppas. Vi gick mitt i fälten. Vi såg även 2 bröllop mitt bland vinrankorna, häftigt.

En weekend i Skåne
En weekend i Skåne
Det knoppas
Det knoppas

Kvällen började med vinprovning på gårdens viner och vi fick höra gårdens historia och hur de startade. Intressanta viner och kul vinprovning! Sedan avslutade vi med en 3-rätters meny som var god och smakrik. Trevligt ställe!

Vinprovning
Vinprovning
God mat
God mat

Söndagen i Skåne

Efter en underbar frukost med allt ? så åkte vi till Bjärred och skulle titta  på en brygga som är över 500 meter lång och går ut till  ett kallbadhus. Fanns även en restaurang längst ut men vi var mätta efter vår frukost. Fast vi gick ända ut ändå, måste ju när vi nu var här. Man såg Öresundsbron och Turning Torso härifrån, mäktigt och läckert.

En weekend i Skåne
Långa bryggan
Bjärred
Bjärred

Vilken kul helg det blev och vi hittade en ny ort vi inte besökt tidigare. Finns mycket att upptäcka i vackra sommarSverige också, gör det du också.

Andra utflykter i Sverige Slottshelg i Skåne livar upp i december.

En weekend i Skåne
Vackra Sverige

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.