Maj i Sverige är en aning stressig och mysig

Nu kom vi hem till ett maj i Sverige som skiftar mycket i temperatur, men det syntes att vädret varit fint, inte minst i trädgården där det hänt så mycket. Nu blir det mycket att ta hand om och äntligen börja leva sommarliv. Naturen och vädret säger försommar och äntligen med långa ljusa kvällar, me like ?.

Maj i Sverige
Maj i Sverige

Maj i Sverige är en aning intensiv

Lite lätt stressigt ? kan jag känna när jag såg vad som hänt i trädgården på 3 veckor. Gräsmattan väntar på att klippas och alla rabatter på att rensas, det har växt mycket på några veckor. Rosor skall klippas ner och alla krukor skall fyllas med nya (lila) växter, äntligen. Växterna i källaren måste ut och få lite sol också. Det skall gödslas och lite ny jord i pallkragarna inför ny plantering av gurka och tomater bl a. Så kul! Rensning av maskrosor och sedan har jag en fin trädgård igen.

Kusten i maj
Kusten i maj

Nu vill utemöblerna ut också, vad fint det kommer att bli igen. Detta är maj i Sverige! Måste allt komma på en gång ? Ja så är det! Jag  började med trädgården som blev så fin och det är ljuvligt med syrenbuskarna och äppleträdet som blommar.

Maj i Sverige
Maj i Sverige

Vinbärsbuskarna är gröna och rabarbern är färdig att skördas, vilken utveckling! Lite meck med palmerna och vinrankan som stått i källaren, stora och tunga krukor.  Det har varit lite kallt på nätterna så jag har inte vågat ta ut dem ännu, men de åkte ut igår!

Mina rabarber
Mina rabarber

Båt och motorcykel i maj

Maj i Sverige innebär också att båten skall i sjön, maj kan ju bli riktigt varm och skön som förra året till exempel.  Det blir lite puts och bottenmålning sen åker den i, gärna så snart som möjligt. Längtar efter premiärturen med båten, alltid så härligt och starten på sommaren.

Fin tur
Fin tur

Javisst ja, det finns en motorcykel som skall ut och putsas på och vill bli körd, dock inte av mig. I år hoppas vi på fler turer än förra året. Det får bli ändring på det i år. Tror det fina vädret gjorde att det blev mer båt än motorcykel förra sommaren. Allt händer nu! Positivt absolut ?.

Ja det ser ut som det blir en kul maj där det blir fullt upp. Jag gillar verkligen denna tiden på året här i vårt fina land när man är mer utomhus än inomhus.  Mitt hjärta brinner mest för västkusten och vår underbara skärgård….nu kör vi

Hus vid kusten
Hus vid kusten

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.