Mallorca i april är underbart men nu väntar Sverige

Efter ett långt och härligt Mallorca i april är det nu slut på min vistelse ( tillfälligt) här och nu styr jag näsan till Sverige. Vilken härlig vår det har varit med vänner, vandringar, utflykter och inte minst min lilla trädgård som börjat spira på Mallorca. Nu åker jag till Sverige och nu till nästa fina vår med trädgård och annat kul i några veckor. Sedan tillbaka igen och njuta av en varm sommar med nya upptåg  med bl a en resa till en annan ö.

 

Mallorca i april
Mallorca i april

Mallorca i april är helt underbar

Jag har haft en underbar vinter och vår i vårt hem på Mallorca. Solen, ljuset och alla aktiviteter som blivit av tack vare klimatet där. Mallorca i april då blommar alla träd men redan  i februari finns mandelblomning och alla vackra ängsblommor på gröna gräsmattor. Man blir så peppad och glad av alla färger. Olivträden börjar knoppas också, det är full fart.

Mallorca i april
Mallorca i april

I januari klippte jag ner mina träd och växter och nu blommar det för fullt, ja det började faktiskt redan i mars och april. Mysigt att gå och fixa lite och reglera bevattningen osv innan man åker iväg, det gäller att växterna får rätt mängd vatten, inte för mycket eller för lite. Gödsling och lite omvårdnad så håller vi tummarna för skörd i höst.

Det blommar
Det blommar
Apelsinblommor
Apelsinblommor

Det har varit sköna dagar  och vad mycket jag har varit utomhus. Det har blivit frukost i solen nästan varje dag och definitivt lunch ute. Härliga promenader ner till hamnen för en glass eller ett glas vin på em/kvällen och njuta av folklivet en stund och solnedgång. Semesterkänsla absolut.

Eftermiddag i porten
Eftermiddag i porten

Sköna promenader utmed stränder när vädret tillåter för att känna havsvinden och få lite motion. Gillar verkligen stranden öster om Palma där finns det en fin strandpromenad som är kanon att gå utmed.

Mallorca i april
Mallorca i april

Vandringarna med Åsa gör nu ett uppehåll till oktober för det blir för varmt att vandra nu. Till hösten är jag på igen! Ja det är helt ok att åka hem nu och få uppleva den svenska våren som är det bästa som finns. Umgås med familjen och barnbarn och starta upp trädgårdsarbetet där hemma.

Vandringsdamen
Vandringsdamen

Hejdå Mallorca och på återseende i sommar

En sista koll på allt. Den sista promenaden ner till byn. Hann med en sista koll på Zara om det finns något kul  till sommaren  ( det fanns det). Laga något gott på de sista resterna av mat och ta en sista måltid på altanen. Go känsla att gå i shorts men nu hoppas vi på en skön vår och försommar i Sverige. Tillbaka i juni med massa  kul saker att göra bland annat en resa till Ibiza som jag kommer att skriva om.

Port de Soller
Port deSoller

 

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.