Keramik från Mallorca, var hittar jag det?

Har spanat lite efter turkosaktig keramik från Mallorca. Saknar lite salladsskålar och vill matcha i vardagsrummet. Har sett några enstaka inne i Palma som var lite för dyra. Letar väl vidare tänker jag. Så en dag när vi körde runt lite så hamnade vi i Pòrtol och där hittade jag det här ? bland annat.

Mitt nyinköp
Mitt nyinköp

Keramik från Mallorca

Alltså vi hamnade lite i utkanten av Portol och fick syn på en keramikfabrik, snacka om lycka. Vi stannade och tog oss in och jösses vad mycket keramik det finns här.

Keramik från Mallorca
Keramik från Mallorca

Blev ju helt tokig när jag fick syn på hyllor med just turkos keramik. Hur mycket som helst. Gick runt runt och hittade så fina saker, ville handla  hur mycket som helst. En hel fabrik fylld av allt möjligt i keramik från Mallorca.

Keramik från Mallorca
Keramik från Mallorca

Vilka underbara färger det fanns och hur mycket som helst att välja på. Det blev inte lätt men jag åkte därifrån med minst 4 skålar och några tallrikar. Kan lätt säga att det inte var sista gången jag besökte det stället. Så vill ni handla billigare än i Palma och ett ofantligt utbud så åk hit!

Keramik från Mallorca
Keramik från Mallorca

Lunch i Deia, vilken lyx

Så fick vi då äntligen testat Café Miro på lyxhotellet Residencia i Deia. Bokade bord 1 vecka innan och såg fram emot att besöka detta omtalade och fina ställe. Vilken underbart vacker miljö!

Cafe Miro
Café Miro

Titta här bara på  alla planteringar och deras fina trädgård. Det låg liksom en speciell aura över stället. Det känns nog så på lyxiga ställen. Jag gick runt och fotade lite miljöer, här skulle man gärna vilja bo någon natt. Länk här till när vi bodde på 5 star hotel weekend in Mallorca. Son Claret

Residencia
Residencia

Ok, tillbaka till lunchen där vi åt en trerätters som smakade väldigt gott. Startade med en drink aperol och njöt i solen. Servicen var verkligen bra och maten smakade som vi förväntat. Priserna på maten var ok men måste ändå påpeka att priserna på dryck var skyhöga. Kan vara bra att veta….

Skål
Skål

Tina

 

2 svar på ”Keramik från Mallorca, var hittar jag det?”

 1. Hej Tina
  Har nyss hitta till din trevliga blogg där du beskriver Mallorca så bra så att man önskar att man bodde där☀️, det är också mysigt att du tar upp inredning både i Palma och ditt andra hem i Göteborg.

  Ser också att du skriver om restauranger som lagar god mat, vilka har bra service och hur vackert dom ligger till, jag har inte hunnit läsa allt om dom blogg inläggen så jag undrar om du vet några bra veganska restauranger på ön, planerar en resa ner i vår.
  Roligt att följa din blogg.?
  Ha en fin dag☀️

  1. Hej Sol-Britt,
   Tack för dina vänliga ord och vad glad jag blir att du gillar min blogg och vill läsa den. Är dock lite dålig på veganska restauranger men har sett en jätte mysig inne i Palma i gamla stan som verkar populär. Skall kolla upp namnet nästa gång så får du det ?. Vi åt frukost på en annan som jag skrivit om, det kommer fler och fler.Bra tips, ska spana ?…
   Tack igen och ha en fin dag du också ?
   Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.