Vandring på Mallorca har blivit otroligt populärt

Vi svenskar har också kommit igång med vandringsresor till olika länder. Finns ju dom som vandrat länge men verkar som populariteten för vandringar har fått riktig fart. Säsongen för turism på Mallorca har utökats pga av bland annat  vandring på Mallorca. Även jag har anammat denna hobby ?.

Vandring på Mallorca
Vandring på Mallorca

Vandring på Mallorca

Ser överallt på FB och andra ställen hur det annonseras och skrivs om vandring på Mallorca. Det är otroligt vackert och härligt så jag förstår verkligen. Snart är säsongen över i min mening då det blir för varmt på sommaren. Vi hann med 2 vandringar nu i april med Åsa.

Vandring på Mallorca
Vandring på Mallorca

Efter vår smått dramatiska vandring till Deia så insåg vi att Åsas vandringar Personlig guide är bästa alternativet nu. Det blev en härlig söndagsvandring upp till toppen på Randa. Ligger mitt på ön och är inte så hög med ett kloster på toppen. Lugn och fin vandring.

Klostret på Randa
Klostret på Randa

Uppe på toppen fanns en restaurang, men vi hade med lite lunch så vi åt tillsammans där. Fina miljöer och härlig utsikt som man inte kan få nog av. Nu skall jag köpa stavar för oftast är det mycket stenar på vägen och besvärligt när man går neråt. Känns nog tryggare ?. Blir nog en ryggsäck också ?.

Lunchstopp
Lunchstopp

Utsikt från Randa
Utsikt från Randa

Sista vandringen innan sommaren

Åsa har sin sista vandring i maj sedan börjar hon till hösten igen. Vi hakade på en vandring runt Soller i måndags där vi också fick äta härlig paj och citrontårta uppe på toppen på Son Mico. Nu börjar vi känna igen oss runt Soller i alla fall, vi korsade någon led vi gått på tidigare.

Vandring på Mallorca
Vandring på Mallorca
Pajätning ovanför Soller
Pajätning ovanför Soller

Härligt  ställe vi fikade/åt på uppe på berget. Ett bageri mitt uppe i skogen med nybakade pajer och tårtor, det ni. Kan även säga att vi inte var ensamma där tydligen populärt bland vandrare. Sedan var det nerför och förbi citronträd och apelsinträd. Härlig säsongsavslutning för oss, och med nya stavar som fungerade perfekt nerför.

Lantgård
Lantgård

Ser fram mot höstens vandringar igen!

Vackra blommor
Vackra blommor

Länkar till andra vandringar : Vandring med utsikt över byn Bunyola

Bergsvandring igen nu ovanför Port de Soller

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.