Vandring med utsikt över byn Bunyola

Ny vandring med utsikt över Bunyola. Min tredje vandring med Åsa på Personlig guide och nu känner jag mig bekväm med denna nya hobby trots att jag inte ville från början. Vilken trevlig hobby det ändå blev och att få chansen att träffa trevliga människor plus att få lära känna ett vackert Mallorca.

Vandring med utsikt
Vandring med utsikt

Vandring med utsikt

Vi träffades på vägen inte långt från tunneln till Soller. Det blev ett ganska stort gäng med både nya och kända ansikten. Så kul! Vi gick några meter utmed stora vägen, sedan gick vi genom en gård för att hitta en väg som skulle ta oss upp till toppen på berget Sa Gubia.

Vandring
Här startar vi

Det gick uppför på en väg som var helt ok. Inte särskilt brant men ändå uppför. Vi gick nog drygt en timme tills vi kom till toppen på vägen där vi tog oss ut på en stig för att ta oss upp på toppen på Sa Gubia.

På väg uppför
På väg uppför

Det blev lite tuffare men ändå helt ok. Lite klättring och lite stenigt på en del ställen och några backade men de flesta tog sig ändå upp. Även jag denna gång. Vilken utsikt! Här såg vi ända till Palma och havet.

Utsikt från toppen
Utsikt från toppen

Vi såg även Bunyola och vilka olika formationer på bergen runt omkring. Det blir så häftigt med naturen vid bergen och skogen. Man känner även doften från träd och blommor. Mitt i naturen och med trevliga människor att prata med, hur bra som helst.

Bunyola
Bunyola
Bergformationer
Bergformationer

Vi tog medhavd lunch uppe på toppen av berget och njöt av utsikten och hade det riktigt mysigt. Sedan blev det samma väg tillbaka och nu nerför. Behaglig promenad med kul diskussioner.

Lunch på toppen
Lunch på toppen

Avslutar med fika

Efter vandringen blev det en fika eller öl. Igen en trevlig dag med vandring och motion. Uppleva nya fina naturupplevelser på Mallorca, se träd och växter och känna doften. Utmana sig själv en aning plus att lära känna en massa trevliga människor. Jag ger mig, från att rynka näsan åt vandring har jag blivit riktigt biten på det här. Ser fram emot nästa….

Tina
Tina

Tina

2 svar på ”Vandring med utsikt över byn Bunyola”

  1. Underbara bilder, blev själv supersugen på vandring på Mallis nu, det var alldeles för många år sedan jag/vi var där. Får försöka övertyga mannen om detta nu “bara” 🙂 ;).
    Kram från mig här på Gran Canaria.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.