Mallorcabesök och dåligt väder, vad gör man…

Vi kan ju inte styra över vädret även om man önskar att det gick ibland. Efter en varm, solig och regnfattig vinter så fick jag Mallorcabesök nu när våren har kommit. Mer säkert väder tänkte vi. I alla fall mars månad. Felberäkning totalt. 5 dagars besök och vädret skiftade från 22 grader och sol till 11 grader och regn. Vilken otur. Vi som skulle lapa lite sol och sitta ute och njuta av lunch etc. Hur blev det då?

Mallorcabesök
Kallt

Mallorcabesök och dåligt väder

Vädret spelade allt ett spratt med oss förra veckan. Fick Mallorcabesök av en ungdomskompis som tack och lov varit på Mallorca många gånger så jag slapp visa ön från dess sämsta sida första gången. Från ena dagen till den andra dök ett riktigt lågtryck upp. Inte planerat så….

Vårväder
Vårväder

Hon som verkligen behövde solen och värmen fick utstå kallt, blåsigt och regnigt väder ända tills det var dax att åka hem. Då kom solen igen och värmen kom tillbaka. Otur!  Nu gäller det att hitta på något att göra för sitta inne och deppa hjälper inte. Söndag kväll blev det besök på El Pirata i hamnen i Port de Soller fast inomhus då förstås.

El Pirata
El Pirata

Måndag utan frukost på altanen som blivit en vana denna vinter. Sedan blev det en tur i bergen från Soller till Port de Andratx. En utflykt som tar ett par timmar med fantastisk utsikt men lite smala slingriga vägar stundtals. Blev några småstopp men det var kallt uppe i bergen.

Kustlinjen
Kustlinjen

Stannade till i Banyalbufar för en liten promenad, den lilla byn är så fin vid bergskanten och alldeles vid havet med sina terrasseringar. Lite tidigt för lunch så vi åkte vidare till Port de Andratx där vi intog lunch inomhus förstås. Blev ändå en trevlig dag.

Banyalbufar
Banyalbufar

Banyalbufar
Banyalbufar

På tisdag fick bli ett besök på Festival park och strosa runt i affärerna. Sedan var det dax för Palma. Man kan ju alltid promenera runt där och springa ut och in i affärer ?. Sen lunch på ett av mina ställen och lite koll i affärerna. Hela onsdagen gick vi runt i Palma och fikade,åt lunch och lite shopping.

Palmapromenad
Palmapromenad
Palmaliv
Palmaliv

Hemfärd med sol och långpromenad

Torsdag redan och hemfärd för min vän, vad händer då? Det blir klarblå himmel och värmen börjar komma tillbaka. Så det blir en härlig promenad utmed havet vid Portixol och Molinar öster om Palma. Fika i solen, alltid något  sista dagen.

Äntligen fika i solen
Äntligen fika i solen

Det var första gången jag promenerade bort mot Molinar och Can Pastilla. Vilken otroligt fin promenad och vad vackert där är. Fina stränder och så lugnt och fint med fina hus mm. Hit måste jag ta med sambon och promenera i påsk!

Molinarstranden
Molinarstranden

Vinkade av kompisen och nu är jag själv ett tag till ?

Strandpromenad
Strandpromenad

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.