Mallorca i mars månad våren är här ordentligt

Vilken otrolig januari till mars det har varit på Mallorca i år. Varmt och soligt! Inte mycket regn och det börjar bli torrt i markerna.  Ovanligt varmt enligt vad folk säger. Jag njuter i alla fall. Nu blommar det överallt och det knoppas ordentligt i min lilla trädgård. Äntligen börjar den roliga resan med eventuella knoppar, blommor och frukt på mina träd.

Nu knoppas det
Nu knoppas det

Mallorca i mars

Det händer saker i mina krukor nu. Små söta blommor på alla mina citrusträd, även citronträdet såg jag igår 👍. Hoppas nu verkligen vi lyckas få lite mer frukt än förra året. Det blev fel när  bevattningsanläggningen gick sönder och flera växter torkade. Vi lyckades rädda växterna men inte mycket frukt.

Apelsinblommor
Apelsinblommor
Vinranka
Vinranka
Mallorca i mars
Citronträd
Vårt olivträd
Vårt olivträd

I år har vi haft lite lus eller vad det är på växterna men de har vi lyckats få bort nu genom att tvätta bladen. Så nu gäller det näring i krukorna och lagom med vatten, hur mycket det nu är, så håller vi tummarna. Det är i alla  fall kul att följa utvecklingen. Tidigare länkar Odla frukt i krukorPation

Fikonträdet tar sig
Fikonträdet tar sig

I naturen är mandelblomningen förbi och träden har blivit gröna  istället. Lavendeln blommar och det är fullt av gula och vita blommor på fälten. Ser att ett annat träd är helt fullt av lila blommor, det kan vara jakaranda. Tog en bild på gula mimosablommor i ett träd, så fint.

Mimosaträd
Mimosa

Härligt med alla färger i alla fall. Mallorcalivet är nog ca 3 månader tidigare än Sverige och sedan är det förstås helt andra växter också.

Vädret kan skifta ordentligt

Från att ha varit runt 20 grader länge så blev det helt plötsligt 11 grader och även jätte kallt  på kvällarna. Allt blev kallt, blåsigt och till och med regn.  Hemmen blir kalla och inte kan man sitta ute heller. Vi har nog varit bortskämda ett tag.

Regnigt och kallt
Regnigt och kallt
Mallorca i mars
Mallorca i mars

Självklart hade jag besök när det var som kallast här nere. En kompis som älskar Mallorca och är här då och då. Tur var väl det att det inte var första gången hon var här men vad hittar vi på nu då? Vi som skulle sitta ute  i solen och ta långa sköna promenader.

Tina

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.