Bergsvandring igen nu ovanför Port de Soller

Varför har jag fått blodad tand! Jo, därför att den största motståndaren som finns har alltså hittat en ny och både rolig och nyttig hobby. Så fina vandringar på Mallorca! Vilket underbart sätt att få se nya delar av Mallorca. Så fantastiska utsikter och vilket trevlig gäng av människor som man får träffa. Bokade in mig på bergsvandring igen. Testa, kan jag så kan alla därför är detta en aktivitet för de flesta.

Bergsvandring igen
Bergsvandring igen

Bergsvandring igen Port de Soller

Kunde bara inte låta bli att haka på bergsvandringen igen för att nu skulle Åsa vandra i mina trakter. Lite sällskap och motion samtidigt det är en kanon kombination.  Det var så lätt att bara att infinna sig  på parkeringen i P d Soller. Ett gäng på 11 personer vandrade iväg i bergen ovanför vår by.

Bergsvandring igen
Bergsvandring igen

Det var lite uppför men bred och fin väg hela tiden. Så mycket att se! Underbara gamla  stenhus uppe i bergen med så fin utsikt över havet. Vi gick förbi ett gammalt hus med en gigantisk vedeldad ugn där man grillade lamm och spädgrisar. Häftigt!

Vedeldad ugn
Vedeldad ugn

Berget på ena sidan med lite skumma formationer 😂 och härlig utsikt på den andra utmed havet. Naturen är så fin med sina olivträd och man kommer så nära den när man är ute och  vandrar.  Visst ser det häftigt ut?

Olivträd
Olivträd

Naturen
Naturen

Vi fick vända vid en grind vi inte kom över, den var lite hög så vi tog oss upp till Torre Picada istället. Det är fin väg dit också. Torre Picada är ett torn där man signalerade från förr. Finns likadan runt hela Mallorca. Den syns på bilden ovan. Här tog vi lunchstopp och njöt i solen en stund. Det blåste ordentligt men vi hittade en bra och läig plats så vi fick lite vila.

Lunchstopp
Lunchstopp

Avslutningsvis tog vi oss till en av mina favoritrestauranger Nautilus för en öl eller kaffe för att på ett trevlig sätt avsluta vår vandring.

Utsikt Nautilus
Nautilus

Det blir fler vandringar

Det här känner jag är något som passar mig. Nu riktigt kliar det i mig att få följa med på fler vandringar på detta enkla trevliga sätt. Får nog vänta ett par veckor men absolut att jag är på igen. Nu blir det Sverige några dagar och en kompis som följer med ner, kul.

Mallorca
Mallorca

Fler vandringar : Alcudia vandringBergsvandring januari

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.