Tips Porto Cristo med drakgrottorna kul utflykt

Det tar aldrig slut med vad man kan hitta på här på Mallorca. Nytt Tips Porto Cristo med drakgrottorna, det är en kul utflykt. Jag har varit på väg till drakgrottorna länge men så har jag sett det som en typisk turistattraktion. Passade ändå på nu när det är offseason för att då är det inte så långa köer, kanontrip.

Tips Porto Cristo med drakgrottorna
Drakgrottorna

Tips Porto Cristo med drakgrottorna

Jag tänkte att mitt i veckan och på offseason det borde väl vara bästa alternativet att besöka grottorna utanför Port Cristo. Googlade och hittade att man kan köpa biljetter online och bestämma vilken tid man vill besöka. Bara att boka! Bra upplägg!

Viken vid grottorna
Viken vid grottorna

Vi tog kl 12 så hinner man med lunch också. Så när man kom fram var det bara att ställa sig i gruppen som skulle se grottorna kl 12. Insläpp och sedan vandrade vi runt nere i underjorden och tittade på de fantastiska grottorna. Det är magiskt! Fantastisk vad naturen har fixat själv.

Drakgrottorna
Drakgrottorna
Tips Porto Cristo med drakgrottorna
Drakgrottorna

I slutet på vandringen där man gick upp och ner och såg otroliga formationer så fick vi sätta oss på bänkar och en musikshow började. Roddbåtar kom tyst fram på den underjordiska sjön och det spelades så vacker musik. Helt mörkt och bara ljusen från båtarna och musiken. Det är väldigt läckert och stämningsfullt. Man kan även  åka med båtarna men vi hoppade det.

Drakgrottorna
Drakgrottorna

Det är en kul och spännande utflykt även för barnen och det är varmt nere i grottorna.

Lunch i Portocolom

När vi ändå var i krokarna passade vi på att åka till Portocolom efteråt för där hade vi inte varit förut. Det är en fin naturhamn, Mallorcas största, och vi tog en promenad utmed vattnet till torget i Portocolm så vi fick uppleva byn. Vi åkte dit för vi var nyfikna och kanske vi kunde hitta något trevligt lunchställe med vattenutsikt.

Portocolom
Portocolom
Portocolom
Portocolom

Offseason men vi hittade ett jätte trevligt lunchställe i början på hamnen Sa Llotja. Andra våningen och vi fick bord på terassen i solen och väldigt god mat. 3 rätters lunchmeny med en efterrätt som var det godaste jag ätit på väldigt länge. Chokladkaka med jordgubbar och gräddglass, enkelt och basic men så gott!

Salladen
Salladen
Efterrätt
Efterrätt

 

Jag måste ändå säga att det finns så många bra och varierande restauranger runt om på Mallorca. Vi hittar nya fantastiskt trevliga ställen hela tiden. Enkla till lyxigare det finns allt!

Utflyktslänkar : La GranjaBesök bodegasColónia de Sant Jordi

Tina

 

Ett svar på ”Tips Porto Cristo med drakgrottorna kul utflykt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.