Utflykt till Colonia de Sant Jordi och Palmahelg

Sambon har kommit och det är trevligare att göra utflykter när man är 2. Blev långpromenad i Palma med härlig lunch i Portixol första dagen. Vi bytte hyrbilen dag 2 så då passade vi även på att ta en liten utflykt till Colónia de Sant Jordi och Ses Salines. De ligger öster om Palma och sydligaste spetsen, där hade vi inte varit tidigare.

Utflykt till Colónia de Sant Jordi
Colónia de Sant Jordi

Utflykt till Colónia de Sant Jordi

Att komma ner från ett grått Göteborg och sedan ta en promenad i 20 grader i Palma det är skillnad. Det blev en rejäl promenad och vi tog en lunch på hotell Portixol. Sitta ute och äta deras lunchmeny och känna vårsolen, ja det är lyx.

Portixol
Portixol

Vi bytte bil och chaufför dagen därpå så när vi ändå var ute och åkte blev det att upptäcka lite mer av Mallorca. Vi tog oss österut och körde mot Ses Salines. Hittade en liten avfartsväg och körde mot havet och gick sista biten mot en fyr. Här var kusten helt annorlunda mot vad vi sett förut, det var höga platta klippor rätt ner i havet. Ingen direkt badplats här inte, men så häftigt.

Mallorca kust
Mallorca kust

Vi åkte även till Ses Salines där vi hittade berg av salt. Såg lite speciellt ut med dessa vita berg, eller hur? Havssalt!

Saltberg
Saltberg

Colonia de Sant Jordi var en ganska stor by med en promenadväg utmed havet runt hela byn, där folk cyklade, sprang och promenerade. Långgrunt och alldeles i änden av Es Trenc, den långa sandstranden på sydöstra sidan.

Utflykt till Colónia de Sant Jordi
Colónia de Sant Jordi

Lunch i Colónia de Sant Jordi

Efter lite letande hittade vi ett riktigt trevligt lunchställe som heter Cassai. Den ligger alldeles vid stranden och har en härlig marin atmosfär. Vi hade tur och var tidiga men nästa gång måste man nog  boka bord. Populärt ställe och det blev helt fullt. Hit kommer vi att åka igen.

Cassai
Cassai
Cassai
Cassai

Tillbaka till Palma igen och passa på att njuta lite storstadsliv. Lördagskväll i Palma och ett besök på Tast Club med mysig miljö och god mat. Avslutar med cool fullmåne över Palma

Fullmåne över Palma
Fullmåne över Palma

Andra utflykter La GranjaAlcudia

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.