Nu blir det Palma ett par dagar, helg!

Nu är jag igång igen! Vädret håller verkligen i sig och det är helt otroligt fint och varmt på Mallorca nu. Mitt på dagen är det runt 20 grader men det blir kyligare på nätterna fortfarande. Tog en promenad i Soller i veckan och upptäckte lite nya områden jag inte varit på förut.  Det är verkligen kul att ha tid och leta upp nya ställen som man inte sett tidigare. Fast nu hägrar Palma ett par dagar.

Sollertorget
Sollertorget

Soller är vackert

Åkte in till byn Soller för att promenera runt där eftersom det är så skönt ute. Hittade nya vägar strax utanför byn i ett litet område med små spanska hus (Fincas).  Där var det hur mycket apelsin och citronträd som helst. Så otroligt charmigt och så vackert med de gula och orange träden för det är ju säsong nu. Stod där länge och bara insöp atmosfären och färgerna. Det är helt fantastiskt att se så stora odlingar med citrusträd. Mängder av citroner!

Citrusodlingar
Citrusodlingar
Citroner
Citroner
Lantgård
Lantgård

Efter att ha njutit av naturen tog jag mig till torget i Soller för att se om det var något liv där. Visst är det en häftig syn att se när spårvagnen kör mitt på torget i Soller? Det gäller att flytta på sig när den kommer.

Torget i Soller
Torget i Soller

Soller ligger så fint i en dal med höga berg runt omkring.  Förra året i februari var det snö på topparna, så vädret kan skifta ordentligt och jag njuter.

Vackra Soller
Vackra Soller

Nu blir det Palma

Snart blir det helg och sambon är på gång ner ?. Har tagit mig in till Palma med min ”lilla” hyrbil. Man hyr minsta lilla Fiaten och får en stadssuv ?. Samma pris och de tycker nog man skall bli glad men hallå det är inte lätt att parkera en så stor bil i Palma. Nu står den i ett garage och jag rör den inte förrän vi åker tillbaka.

Blev en promenad i stan idag och nu börjar det bli massor med vårkläder i affärerna, så spännande. Imorgon en ny sväng och då har jag sällskap så då blir det lunch eller middag ute. Skickar ett hej från en takterrass i Palma

Nu blir det Palma
Nu blir det Palma

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.