Bergsvandring vid Alcudia med svenskgrupp, kul

Ja, nu har jag faktiskt börjat komma igång med bergsvandringar dock i liten skala men ändå. Det blev en bergsvandring vid Alcudia med Åsa som gruppledare. Vi var en grupp på 13 personer som vandrade tillsammans. Det var första gången men absolut inte sista gången jag gjorde det.

Bergsvandring vid Alcudia
Bergsvandring vid Alcudia

Bergsvandring vid Alcudia

Lite nervös var jag och undrade hur och var vi skulle träffas men det löste sig alldeles utmärkt. Vi samlades i Palma och åkte i 4 bilar till Alcudia eller närmare bestämt Victoria.

Delar av vår grupp
Delar av vår grupp

Vi följde Åsa och tog oss upp på berget genom skogen. Vilka  fantastiska vyer vi fick över havet. Första delen var lugn och trygg med väg sedan blev det stig i skogen helt lugnt och fint. Efter ett tag blev det brantare och brantare och stigen blev smalare och smalare…

Lätta leder
Lätta leder
Vackra vyer
Vackra vyer

Måste säga att det kändes lite kymigt för en nybörjare som mig. Det var stup på ena sidan stigen och ja bergskant på den andra. Det gällde att se var man sätter sina fötter. Vill man titta på utsikten får man stanna ?.

Håll i kedjan
Håll i kedjan

Vi kom fram till ett ställe där man skulle gå igenom ett hål runt en kant och sedan hålla sig i en kedja och då var jag inte särskilt kaxig. Måste erkänna att jag gav upp och satte mig ihop med några andra och tog det lugnt istället. Några fortsatte bland annat min sambo så det är hans bilder jag visar efter hålet på klippan.

Bergsvandring
Bergsvandring
Underbara vyer
Underbara vyer

Otroligt vackert med utsikt mot Formentor bland annat. Vi åt vår medhavda lunch och gick tillbaka till bilarna. Tro det eller ej men det var lättare att gå samma branta väg tillbaka. Med lite övning skall det funka hoppas jag.

Vackert
Vackert

När blir nästa vandring?

Nu har jag fått ett schema från Åsa på Personlig guide Mallorca där jag ser vilka vandringar som finns planerade så ja någon mer vandring skall det allt bli snart igen. Man får passa på den här årstiden för sen blir det för varmt till sommaren. Då var man i alla fall på gång

Bergsvandring vid Alcudia
Bergsvandring vid Alcudia

Vår vandring i januari Vandring Soller – Deia

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.