Slottshelg i Skåne livar upp i december.

 

Kan verkligen rekommendera att åka iväg i decembermörkret. En slottshelg i Skåne var verkligen hur mysigt som helst. Ett litet annorlunda julbord och så gott. Härlig miljö att promenera i och få chansen att umgås med familjen i lugn och ro. Ett stopp i Höganäs och saluhallen där är nästan ett måste.

Saluhall
Saluhall

Slottshelg i Skåne

Ett jätte trevligt slott med omgivningar och väldigt snygga och moderna rum. Allt fanns och det där  lilla extra. Blev en gofika i saluhallen i Höganäs först. Känns så mysigt där och så mkt goda och fina specialiteter som finna att köpa.

Gofika
Gofika

Vi landade in i  Wanås slott .Trevliga och rejäla rum med lite hemmagjord fudge var ju inte helt fel. Lite mys med familjen innan det var dax för deras julbord. Titta här vilket fint pepparkaksslott som fanns på julbordet.

Pepparkaksslott
Pepparkaksslott

Här var inte så mycket men det som fanns var väldigt gott. Sill och annat kallskuret innan. Fick anka som varmrätt och sedan ett gottebord med hemmagjorda sötsaker, mums.

Julbord
Julbord

Dagen efter tog vi en promenad i slottsparken där det fanns en hel del konstverk utplacerat i naturen. Väldigt häftigt gjort. Lagom promenad med små barn. Vädret var väl inte det bästa men vad gör det när man har trevligt.

Slottshelg i Skåne
Slottshelg i Skåne

Slottshelg i Skåne
Slottshelg i Skåne
Slottshelg i Skåne
Slottshelg i Skåne
Slottshelg i Skåne
Slottshelg i Skåne

Jag gillar verkligen att göra weekend utflykter då och då. Finns så många trevliga och mysiga ställen att besöka.

Weekendtripp
Weekendtripp

Herrgårdsweekend

Vinprovning igen

Var på vinprovning i stan igår och träffade gänget som var nere i Frankrike igen. Det blev vita franska viner och en fisksoppa på asiatiskt vis. Efterrätt blev vitchokladkladdkaka med saffran. Jätte trevligt och gott. Mindre trevligt att spotta och köra hem till Tjörn på kvällen i mörkret och ett ihållande regn. Tog sin tid men det är så det blir när man bestämt sig för att flytta ut till landet ?.

Ha en riktigt mysig helg och andra advent ?☔️??

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.