Utflykt till Skärhamn och skörd i trädgården

Vilken underbar sommardag! Nu gäller det att njuta av de sista fina dagarna som vi har kvar av denna sommar. Idag åkte vi till Skärhamn på Tjörn och promenerade utmed havet, så lugnt nu när de flesta turister försvunnit och det fortfarande är sommar. Tog en bild på de underbara små husen som man kan hyra som riktigt hänger över vattnet. De finns mitt emot Akvarell museum. Här kan man verkligen njuta av naturen och känna ett lugn samt känna salta vindar i ansiktet…verkligen värt ett besök!

Utflykt

 

Barnbarn utflykt

Små hus

Efter skön promenad blev det dax för lunch. Tog en dagens lunch på Port Sud. Det blev fiskgryta som var jätte god! Testa gärna!

Fiskgryta

Port sud

Efter lunchen fick jag lust att klippa gräset och skörda mina tomater och börja plocka ner äpplen som mognat. Det är en speciell känsla när man skördar sina egna odlingar och det smakar så gott också. Nu när man har lite mer tid så är det riktigt kul att odla både här och på Mallorca.

Efter att ha jobbat med IT i många år och stressat runt så är det riktigt skönt för kropp och själ att jobba i trädgårdarna.

Så kul att kunna odla citrusfrukter,oliver och vindruvor (i liten skala) på Mallorca och sedan komma till Sverige och odla äpplen,tomater,krusbär,vinbär etc. Allt enbart till husbehov men ändå. Blir pajer och marmelader just nu.

Plocka frukt

Fruktplockning

Det blev allt en del tomater ( som vi åt upp en del ihop med burrata ikväll) men det kommer mer. Av äpplen vill jag gärna göra goda pajer som man kan ha till vintern …bara ett problem min nya frys är inte så stor och redan full ?

Tomater o frukt

Tomater

Frukt

Än så länge njuter jag av livet på landet – skärgården ?

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.