Årets decembertur till Skåne och god mat

Årets decembertur
Årets decembertur

Då har vi varit på årets decembertur ner till Skåne, trevlig tradition att göra och något annat än att sitta hemma i det evinnerliga regnandet. Denna gång följde ett par kompisar med och vi gjorde 2 övernattningar för att riktigt njuta av helgen. Trots storm och rätt kallt hann vi med lite sightseeing söderut.

Årets decembertur
Årets decembertur

Årets decembertur till Skåne

I år blev det 2 övernattningar ett i Hovs Hallar och ett i Smygehus, vilket gjorde att vi fick lite tid att göra fler stopp på vägen. Fredagens första stopp på väg till Hovs Hallar blev Träslövsläge där jag gärna kilar in på Lilla Bruket och handlar lite go tvål ( utbudet är lite större).

Tvålinköp
Lilla Bruket

Fikadags och vi hittade Johnssons gård  utanför Varberg med ett mysigt stenugnsbageri bland annat. Värt ett stopp om ni blir fikasugna vid Varberg. Det fanns en keramikverkstad och inredning mm, jätte gulligt ställe.

Fikastopp
Johnssons gård

Slutmålet för dagen var Hovs Hallar och trots att vi åkte hemifrån runt lunch så hann vi inte fram innan mörkret. Vi hörde havet men såg ingenting, fick bli en promenad efter frukost. En trerätters middag var beställt och det var helt ok. Hovs Hallar var ett rätt stort ställe och härifrån gick flera vandringsleder utmed havet, vilket jag  förstår med den vackra naturen.

Hovs hallar
Hovs hallar

Höganäs och Kullens  fyr

Torekov
Torekov badbrygga

På väg ner mot Skåne gjorde vi ett stopp i Torekov, badbryggan såg inte så inbjudande ut i stormen. Nästa stopp blev Mölle och Kullens fyr för att det är så himla fint på dessa platser. Dagen till ära så sken faktiskt en blek vintersol på oss men det blåste ordentligt.

Årets decembertur
Mölle hamn
Kullens fyr
Kullens fyr

Fikadags igen och då blev stoppet självklart i Höganäs Saluhall som är lite av ett favoritstopp på väg söderut. Nytt för våra vänner som fick köpt lite julklappar där. Gofika och sedan full fart till Smygehuk innan det blev mörkt.

Gofika
Gofika

Skånskt julbord längst ner i Skåne med ett dansband som spelade. Allt var jätte gott och rikligt, det var 4 personer som rullade in på sina rum och sov gott efter det julbordet. Tyvärr ingen promenad efter god hotellfrukost på grund av ösregn och storm.

Årets decembertur
Årets decembertur

Bilfärd hem igen med ett litet fikastopp i Halmstad. Vilken härlig helg som självklart avslutades på gymmet, var annars efter all den maten?

Förra årets decembertur Slottshelg i Skåne livar upp i december.

Tina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.