God Jul önskar jag er alla från Västkusten

Ja då har vi kommit till Jul igen. God Jul önskar jag er alla från ett grått och regnigt Västkusten. Denna jul är vi kvar hemma i Sverige med familjen och lilla barnbarnet som är 2,5 år och väntar på tomten. Blir en riktig traditionell jul med familj, skinka och tomte. Tror inte vi firat det på 10 år….

God Jul önskar jag
God Jul önskar jag

God Jul önskar jag er alla

Tidigare år har vi haft lilla jul med familjen innan jul och sedan stuckit iväg till Mallorca, vilket har varit helt perfekt för oss. Denna jul stannar vi hemma efter en önskan från dottern som vill fira jul med barnbarnets mormor/morfar och farmor/farfar bland annat. Vi gör det i år!

God Jul önskar
Familjen

Fast längtan till Mallorca finns där och då tänker jag inte på julfirandet i sig (som jag kan vara utan) utan ljuset, färgerna och värmen. Alltså denna december som jag varit hemma har varit erbarmligt grått och trist. Självklart åkte jag på en förkylning efter att ha haft lillen hos oss några dagar. Barnbarnbaciller är verkligen starka så nu försöker jag kurera mig till julafton.

December och kusten
December och kusten
Jul på Mallorca
Jul på Mallorca

Nog om klagande nu, fast jag är påverkad av vädret, vi skall ha en riktigt mysig jul med allt. Skinkan hamnade på mig så den görs dagen innan julafton och den där vörtbrödmackan med ljummen skinka är det godaste på hela julen. Det blir uppesittarkväll med lite godsaker och enda gången på minst 10 år som vi spelar Bingolotto. Vi är laddade …

Laddade
Laddade

Projekt matrum

Det går framåt men inte så fort jag skulle önskat men så är det väl alltid när man påbörjar något nytt. Fick  lite hjälp av lillkillen som älskade att ”laga rum” men vi hann inte färdigt till jul så vi fortsätter äta vid soffbordet över julen.

God Jul önskar jag
Mat vid soffbordet
Fixarhjälp
Fixarhjälp

Planen är att jobba med rummet i mellandagarna, väggarna är upprättade och gipsen på plats. Nu gäller spackling, målning av fönster och dörrar samt tapetsering. Golvet måste också fixas till och alla lister som skall målas, ja vi ser vad vi hinner med…

Renovera
Renovera

Så här firade vi jul på Mallorca 2018, Julafton i Palma en annorlunda spansk svensk jul

En riktigt God Jul önskar jag er 🎄🎁

Tina

2 svar på ”God Jul önskar jag er alla från Västkusten”

  1. Tack för det här året med alla trevliga blogginlägg som du delade med dig.
    Önskar dig en riktigt God Jul och allt gott på det Nya Året 2020. 🍾🎷🎉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.