Julafton i Palma en annorlunda spansk svensk jul

Hur blev vår julafton i Palma? Vi hade 20 grader och ett fantastiskt julfirande. I Palma firar folk julafton ute och inte hemma som vi gör i Sverige. Självklart beror det på klimatet också. Spanjorerna har julfirande men inte som vi. Vi firade med goda vänner. Blev mycket spanskt och lite svenskt.

Julafton i Palma
Julafton i Palma

Julafton i Palma

Vi har letat efter spottar eller andra lampor till vår patio för att lysa upp den fina bergväggen med bougangevillan. Vi hittade lamporna på julafton i Palma. Efter det kom våra vänner och vi gick till stora Saluhallen Olivar Mercat. Där är så mycket folk som handlar eller tar sig till olika barer där. Vi stannade vid ostronbaren och smakade på ostron och tog ett glas Cava och tittade på folk och skålade in julafton i Palma.

Ostron och Cava
Ostron och Cava
Julafton i Palma
Julafton i Palma

Efter en stund där gick vi vidare till köttavdelningen och köpte lite iberico skinka och lite goda ostar till kvällen. Finns ju lite ställen man kan ta ett glas rött och en charkplanka så det blev det också. Stämningen och alla människor som träffas och pratar och tar lite tilltugg är en vanlig syn här. På julafton är det väldigt mycket folk och härlig hög stämning här.

Saluhallen
Saluhallen

Efter den upplevelsen tog  vi oss ner mot hamnen och satte oss på Bar Bosch för lite fika och vatten. Blev sittandes där en stund i det sköna vädret och  pratade och njöt i vimlet. Drog oss hemåt och och dukade upp vår julmat. Fast vi hann med lite anklever och cava i solen på balkongen först. Det blev sill, lax, Jansson, ägg, tomat o mossarellasallad, köttbullar, julskinka och spansk ibericoskinka. En snaps och öl till. Chokladkartong från Sverige och tomteskum blev avslutningen. Mycket skratt och prat.

Julmässa i Palma
Julmässa i Palma

Vid 22-tiden var det dax att ta sig ner till katedralen och vara med på midnattsmässan. Det är otroligt mäktigt och fint och den var överfull med folk. Hit går gärna spanjorerna med sina familjer, unga som gamla. Efter mässan gick vi genom stan hem  igen. Så mycket fina julbelysningar!

Julafton i Palma
Julafton i Palma

Avslutningen blev lite ost och kex när vi kom tillbaka. Dagen gick fort och kändes lätt och trevlig. Kan verkligen rekommendera en julafton i Palma. Så här skrev jag förra året ?Jul i Palma

Juldagen i Palma och Soller

På juldagen tog vi oss en rejäl promenad runt om i Palma för att smälta maten bland annat. Vädret varmt och skönt och det var flera restauranger öppna  där folk satt i solen. Sedan packade vi ihop och åkte tillbaka till Port de Soller. Åt rester och tittade på TV och la oss rätt tidigt. Mycket nöjda med julhelgen! Hoppas ni känner likadant vart ni än har varit.

Jul i Palma
Jul i Palma

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.