Jul på Mallorca är mycket lugnare än hemma

Jag har redan varit här en vecka nu. Jul på Mallorca är betydligt lugnare än hemma tycker i alla fall jag. Inga måsten, inga direkta förberedelser utan härliga promenader i solen istället.  Det är ca 17-19 grader och vädret har hållit i sig. Har blivit lite frukost utomhus för man måste passa på. Nu har vi förflyttat oss till Palma för att få lite variation.

Jul på Mallorca
Jul på Mallorca

Jul på Mallorca

Vi tog en tur till IKEA för att köpa sill, snaps och tomteskum. Där finns det mesta till julen, skinka, glögg mm. Inte så dumt att ha ett IKEA som tänker på oss skandinaver. Det blev  även en tur till Mallorca Fashion outlet för att hitta julklapp till sambon. Ja, det blev ett par nya vandrarkängor. De han hade tog ju slut sist vi var här så nya var välkomna ?.

Julshopping
Julshopping

Vi passade på att äta lunch i Binissalem på det ställe vi hittade sist vi var där, alldeles vid torget. Så himla bra med 3 rätters god mat och vin, vatten, bröd och oliver för 9.90 euro. Det är riktigt prisvärt! Maten är jätte god och fint upplagt. Tidigare inlägg Mallorcalivet

God lunch

Det blev en tur upp till ett berg och ett kloster som heter Santa Lucia. Helt tyst är det, vi hörde bara getters skällor och katters jamande och fin utsikt. Vilket lugnt och fint ställe!

Klosterutsikt
Klosterutsikt

I Port de Soller är det väldigt lugnt nu. Inte många turister och bara några ställen som har öppet. Så sköna promenader och fina stunder vid vattnet.

Port de Soller
Port de Soller

Jul i Palma

Vi har tagit oss in till Palma och tänkte fira jul här. Blev lite julshopping igår och lite pinchos på stan. Det är så mysigt inne i Palma nu. Massor med ljus och julstämning. Idag har vi promenerat runt ordentligt i det fina vädret. Vi tog oss från mitten av Palma till Portixol. Där var det rätt mycket folk utmed den fina strandpromenaden. Folk som promenerar, cyklar, springer och åker något  annat på hjul ( finns flera sorter). Dagen innan julafton njuter folk av solen och umgås och sitter på uteserveringar. Det var i princip fullt överallt. Vi hittade ett ställe i Portixol som heter Cocco och som hade riktigt god mat. Blev snabbt fullsatt!

Portixol
Cocco
Jul på Mallorca
Jul på Mallorca
Portixol
Portixol

Alltså lugnt, skönt och ingen stress utan idag gick vi 18000 steg ?.. Imorgon är det julafton och det blir firande ihop med goda vänner. Återkommer efter jul och berättar vad vi gjorde.

 

Ha en riktigt God Jul!

Jul på Mallorca
Jul på Mallorca

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.