December och Mallorca hur blir det ?

Ja, hur är livet i december och Mallorca? Det är väl kanske inte Mallorca man tänker på om man skall resa i december. Det finns en del turister inne i Palma trots att det är december. Något jag reflekterade över är att det var så mkt människor på flygplatsen när vi landade här nu. För några år sedan var det tomt och inga affärer öppna i december på flygplatsen. Bara några enstaka flyg gick hit. Stor förändring!

December och Mallorca
December och Mallorca

Hur är december och Mallorca

Vi lämnade ett regnigt och ganska kallt Göteborg och landade på ett Mallorca med 17 grader och växlande molnighet. Hemma är det mörkt vid 15 tiden och här är det mörkt vid 18 tiden. Solen går upp 8 på morgonen istället för 9. Det blir ljus nästan 4 timmar mer. Det gör skillnad.

Morgon Mallorca
Morgon Mallorca

Att slippa ha strumpor i skorna och slippa mössa och tjocka jackor är inte så dumt. Kan inte påstå att det är bikiniväder precis men i solen är det skönt ändå. Satt i solen en stund och lyssnade på boken jag håller på med ” Kvinnan i fönstret ” i skjorta och jeans.

Var iväg och storhandlade och det är alltid härligt med all frukt som finns. Framförallt citrusfrukter just nu. Frossar lite, kan inte låta bli. Blev lite fix på baksidan som vanligt och nu börjar det mogna både citroner, lime och några apelsiner. Härliga färger!

December och Mallorca
December och Mallorca

December och Mallorca
December och Mallorca

Hela dalen här i Soller lyser av gula och orange träd, fulla av frukt. Det är väldigt vackert. Köpte några kilo apelsiner för 1 euro/kilot som vi pressar till frukosten. Det är lyx!

December och Mallorca
December och Mallorca

Snart skall jag ta min powerwalk och se hur befolkad vår lilla by är. Igår kväll stod jag på altanen och det var alldeles tyst, hörde bara vågor som slog mot bergen. Underbar känsla. Love it!

Läste mitt inlägg för ett år sedan, samma känsla Förra året

Tina

 

 

2 svar på ”December och Mallorca hur blir det ?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.