Augustisommar i Sverige nu kramar vi ut det sista ….

Usch nu får jag lite bråttom att hinna med allt gott man gör på sommaren här hemma. Det är redan augustisommar  i Sverige och man vill verkligen krama ut det sista på sommaren. Veckan har varit fin här ute trots att man pratat om regn, men fortfarande torrt. Sommarkänslan hänger allt i lite till.

Augustisommar i Sverige
Bohuslän

Augustisommar i Sverige

I augusti får jag alltid den där känslan att nu blir det mörkare kvällar och snart är sommaren slut. Jag vill hinna med så mycket mer ….

Fördelen med att inte arbeta längre är att man kan njuta av dagen och skjuta upp vissa saker till en annan dag. Det där blir jag bättre och bättre på faktiskt. Fånga dagen när det är fint väder eller det dyker upp något annat kul.

Lunch på Lyr
Bryggvingen

Kan inte få nog av att åka ut med vår båt så fort vädret tillåter. Bara åka runt i vår fina skärgård. Förra helgen gjorde vi en utflykt till Orust och den mysiga krogen Bryggvingen i Lyr. Kanonväder och så trevligt med jätte god mat, den kan jag rekommendera.

Augustisommar i Sverige
Minigolf

Blev bjudna på halvdag på Dyrön av vänner där vi fick god lunch och sedan en utmaning minigolf. Vill minnas att jag var duktig på det en gång i tiden men nu kom jag sist. Får väl börja träna lite på det kanske…. eller tja, spelar ju inte det särskilt ofta. Trevlig dag i alla fall!

Sista västkustsvängen i helgen

Efter trevlig middag i Onsala i lördags blev sugna på att åka upp till Fjällbacka och sedan söderut för att klämma ut det där sista av sommar/semesterkänslan trots att det blåste ordentligt. Vi klarade oss från regnet ute vid kusten men känslan att nu stänger affärerna ( rea överallt) och folk packade sina bilar för semestern är slut det är lite ledsamt.

Fjällbacka
Fjällbacka
Fjällbacka
Fjällbacka

Några få båtar vid bryggorna och krogarna börjar stänga, redan det är ju bara 11 augusti. Det blir så  påtagligt, säsongen är verkligen kort och intensiv här i vårt land. Det blev i alla fall Fjällbacka med lite reashopping, en snabbvisit i Hamburgsund, en god lunch på Bryggcafet  i Bovallstrand  och en fika på Skäret i Smögen.

Augustisommar i Sverige
Smögen

Tittar man på väderappen så ser det inte så kul ut framöver men vi gör väl det bästa av situationen, eller??

Kusten
Kusten

Andra bloggar om utflykter Utflykt till Skärhamn och skörd i trädgården

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.