Roadtrip Bergslagen och Kosta kul tripp

Vi har de senaste åren gjort en liten minisemester i Sverige med övernattning på något mysigt ställe för att njuta av vårt land. Blir alltid  i slutet på juli för att det är då jag fyller år. Denna gång blev det en roadtrip Bergslagen och Kosta i Småland och 2 övernattningar på toppenställen. Det finns så många fina ställen i Sverige som man kan besöka.

Roadtrip Bergslagen och Kosta
Roadtrip

Roadtrip Bergslagen och  Kosta

I år kom vi äntligen iväg till Art hotell i Kosta som ligger i Småland. Har läst en massa om det och har blivit väldigt nyfiken på stället och designen. Vi startade tidigt och gav oss iväg så första stoppet blev Eksjö med sina fina gamla trähus. Jag gillar Eksjö för det är så lugnt och fint och fantastiskt mysigt i de gamla kvarteren och i tillägg de fina trähusen.

Roadtrip Bergslagen och Kosta
Eksjö

Lunchen intog vi på stadshotellet och deras veranda med så gammal härlig miljö! Efter lunchen blev det en promenad bland trähusen innan vi drog vidare till vårt mål för dagen. Vi hade bokat in oss på Art hotell Kosta Boda med Spa och 3 rätters middag på kvällen för att fira mig.

Art hotel
Art hotel

Vädret var fint så det fick bli en stund i utomhuspoolen och en solstol där vi kopplade av. Jag var tvungen att testa fiskspa där småfiskar käkar på ens fötter. Läskigt och kittlade men kul att ha testat.

Fiskpedikyr
Fiskpedikyr

Efter det tog vi ett glas i deras glasbar som var så otroligt häftigt gjort med bardisk i glas och  till och med stolarna var i glas. Läckert måste jag säga, eller hur? I rummen var det fina konstglas och väggarna var målade av konstnärerna, kändes väldigt lyxigt och påkostat.

Glasbar
Glasstol i glasbar

Maten var kanonbra helt igenom och vi njöt verkligen. Hela hotellet var fyllt av konstglas så man kunde gå runt och bara titta och beundra de fina glasföremålen. Ja, jag köpte en häftig vas med mig hem därför att jag inte kunde låta bli.

Konstglas
Konstglas

Bergslagen och  Loka Brunn

Dagen efter tog vi oss norrut och upp till Bergslagen för att besöka nästa ställe som vi bokat in. Det var Loka Brunns herrgård. Det tog  oss närmare 4 timmar  från Småland och norrut på riksvägar och väldigt mycket skog. Det är otroligt vilka ytor av skog vi har i Sverige.

Blev en fika i Motala som jag aldrig besökt tidigare, nere vid vattnet och en fin park där Vätternrundan avslutas. Kul att se i alla fall. Verkar som det var där turisterna var när det gäller Motala.

Roadtrip Bergslagen och Kosta
Motala och glass

Den sista milen gick igenom skog och inget möte av andra bilar så plötsligt hamnade vi på ett rofyllt och härligt ställe en med massa gamla hus. Det fanns även ett nybyggt Spa mellan 2 sjöar. Loka Brunn heter det och är  en sådan idyll. Tyst, vackert och massor att göra om man vill, som vaddå?

En idyll
En idyll

Jo man kan hyra båtar, gå på gym eller varför inte vandra på fina leder. Vi tog 1 timme på gymmet och sedan blev det Spa i solen. Fast innan blev det välkomstkaffe med dopp, mums.

Fika
Fika

Att bara gå runt i denna omgivning gjorde gott i själen därför att det var så stilla och vackert. Kyrkan där jag förstår att många gifter sig var helt underbar, enkel och fin med sina renskinnsfällar.

Loka Brunn
Loka Brunn

Maten var otroligt god och vi hade en kanonkväll. Frukostbufféerna på bägge dessa ställen som vi besökt var helt makalösa med allt man kan tänka sig. Trodde jag skulle äta ihjäl mig 😂. Ja detta var en riktigt härlig minisemester som jag verkligen kan rekommendera om man gillar att äta gott och se sig omkring i vårt vackra land.

Roadtrip Bergslagen och Kosta
Lugn och ro

Andra tripper i Sverige Roadtrip i Sverige 2 dagar. Minisemester nu.

Tina

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.