Bakar och fixar i dessa hemmatider nu

Jag försöker få dagarna att gå och göra något nu när man skall hålla sig hemma. Nu bakar och fixar jag en hel del. Efter promenader som jag går varje dag så har jag även kommit igång med att jag bakar och fixar. Bakade mycket på 70 och 80 talet men sen hann jag inte, jobbade för mycket och hur nyttigt är det ?.

Bakar och fixat
Jäsning på gång

Bakar och fixar hemmavid nu

Har äntligen sorterat mina gamla recept, varför sparar man på sånt i minst 30 år  för att sortera sen. Har slängt massor av konstiga recept som jag skulle titta närmare på sen. Blev en liten pärm kvar! Fast jag fick lite inspiration. Nu finns ju tiden och lusten att göra något i alla fall.

Den här veckan har gått i bakandets tecken. Började i helgen med att vi köpte en glassmaskin, har aldrig haft någon och inte brytt mig. Den där pistage glassen vi gjorde med pistage kräm från Sicilien blev ju så god, plus att egen glass smakade så mycket mer. Så nu är vi med glassmaskin!

Bakar och fixar
Glass

Självklart blev det direkt en ny omgång med pistageglass ?. Nu har jag bara en liten frys i köket, vad skulle vi med en stor för, jag bakar och fixar inte såå mycket. Nu börjar det bli trångt i lilla frysen, så då kom jag på att vi behöver nog en liten frysbox också. Den får ju plats i källaren! Hittade en i Uddevalla och det var den sista lilla, så köpte den på nätet och hämtade samma dag. Vad händer…

Bakmaskiner av alla de slag

Så ja! Nu har jag en ny frys också, nu kan jag börja baka ordentligt och frysa in mina bär, eller nåt. Sånt här händer bara när man har lite för mycket tid, tror jag. Inspirerad så hittade jag min gamla bakmaskin från 90 talet, och fick igång den igen. Funkade fint och ett grahamsbröd blev till.

Bakning av bröd
Bakning av bröd

Förresten när jag gjorde glassen blev det så mycket äggvita kvar, så det blev maränger med choklad igen. Jätte goda! Precis som inte detta räcker, så hittade jag receptet på chokladkakan med sås och kokos också. Blev en sådan också. Går ju att frysa ner ?.

Maränger
Maränger
Bakar och fixar
Chokladkaka

Fredag idag och då fick jag ett ryck att baka kanelbullar, det var säkert 20 år sedan sist. Nu finns det massor av bullar i frysen också. Kul i alla fall, men eftersom vi håller oss för oss själva just nu så är det farligt lätt att vi äter upp allt själva.

Bullbak
Bullbak

Så här kan jag inte hålla på, äta godsaker och inte träna mer än mina promenader…..hjälp hur kommer detta att sluta? Hoppas trädgårdspyssel börjar snart istället….så kan man fika ute ?

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.