Promenerar och vandrar i naturen har blivit det nya

Det funkar fortfarande helt ok att vara lite isolerad. Usch alla siffror på döda och smittade människor gör mig så sorgsen, och det känns hemskt vissa dagar. Andra dagar rycker man  upp sig och promenerar och vandrar i naturen. Försöker gå i alla fall 5 km minst varje dag, kan säga att det funkar när det inte regnar. Man mår förhållandevis bättre efter en tur i vår vackra natur.

Promenerar och vandrar
Grusvägar

Promenerar och vandrar

Vi har ju börjat vandra en del på Mallorca vilket är fantastiskt, men just nu funkar inte det. I och med detta har vi även börjat vandra och promenera i våra omgivningar här hemma. Framförallt nu när vi är begränsade när det gäller socialt umgänge. Så istället gäller det att göra något annat man mår bra utav.

Promenader och vandringar
Sveriges natur

Det finns som sagt fördelar och nackdelar med att ha bosatt sig i ett mindre samhälle på en ö i Bohuslän. Just nu känns det ljuvligt, lugnt, friskt, tryggt och vacker natur som sakta börjar spira. Ser att det pågår en diskussion om hur det blir i påsk. När storstadsfolket vill ut hit till sina stugor…förstår bägge sidor.

Promenerar och vandrar
Havet

Känner inte för gymmet just nu, så det måste bli promenader och jag är inte ensam. Här ute promeneras det väldigt mycket och ja vi håller avstånd o hälsar  lite kort. Jag tar ganska långa promenader och lyssnar på böcker samtidigt. Njuter av havet och naturen som finns runt mig. Stilla och väldigt rogivande, plus att jag hoppas man bränner lite kalorier.

Klädesholmen
Klädesholmen

Vandringar i skogen är lite nytt

Denna helgen har vi hittat nya skogsvandringar som vi egentligen inte har hunnit tidigare. Gå i skogen och titta på allt möjligt spännande, som växter, sjöar och så många fina små hus det finns utmed grusvägarna. Härliga bondgårdar med djur som diar, och lukten av landet som gör att man minns barndomens dofter.

Lamm som diar
Lamm som diar
Promenader och vandringar
Bondgårdar

Att det  skulle behövas en sådan katastrof innan man tar sig i kragen, och lugnar ner sig och njuter av vår fina natur och den frihet som vi har. Idag tog vi oss till ett område någon km från oss, för att gå runt sjön som ger oss vatten här på Tjörn. Nu var den välfylld ( i somras var den nästan tom), och vi tog en led som skulle gå till ”torpet” vad det nu är. Döm om vår förvåning när vi mitt i skogen hittade ett torp där man kunde köpa kaffe och nygräddade våfflor, vilken lycka.

Våfflor
Våfflor

Tina

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.