Ett annorlunda Mallorca i Coronatider denna sommar

Nu har vi tillbringat några dagar på Mallorca, och ja det är ett annorlunda Mallorca i Coronatider denna sommar. Att det skulle vara så lugnt och tyst var svårt att föreställa sig. Att det var mer ordning och reda med att spruta händer och att använda ansiktsmask, det hade jag nog läst. Nu förstår jag bättre hur det verkligen fungerar. Man vänjer sig och när alla gör samma funkar det fint.

Ett annorlunda Mallorca
Ett annorlunda Mallorca

Ett annorlunda Mallorca i Coronatider

Det som slog oss först var tystnaden. Brukar alltid vara ljud och ibland hör vi musik på kvällarna från hamnen i Port de Soller, men nu satt vi ensamma på altanen i vår lägenhet, och det var tyst. Ingen trafik att tala om och hotellen är stängda här. Grannarna runt om är inte här, vi är ensamma i poolen ?.

Poolen
Poolen

Vi hade lite jobb med några växter som farit lite illa utan vatten och kärlek, men det är åtgärdat nu. Underbart med medelhavsväxter de rättar till sig snabbt och är riktiga överlevare ?. Bevattningssystemet har fått sig en uppfräschning också så nu kör vi.

Mina växter
Mina ledsna växter

Måndag blev en tur till Palma och ff lite trafik på vägarna. Besökte byggvaruhus, köpcenter Porto Pi och tog en lunch i Palma. I byggvaruhuset var det noga med att sprita händerna och mask på, plus att hålla avstånd, fungerar fint. I köpcentret var det nästan folktomt, och självklart även här mask och handsprit överallt. Känns lugnt och bra men stackars näringsidkare ?

Ett annorlunda Mallorca
Ett annorlunda Mallorca

Att hitta ett ställe att äta lunch i Palma var inte så självklart, många många restauranger har stängt, en del i konkurs och en del avvaktar att turister kommer hit. Personalen på restaurangerna har ansiktsmask, men själv behöver vi inte det när vi väl satt oss vid ett bord och skall äta.

Orterna skiljer sig lite åt nu

Vi tog en middag i Palma Nova på måndag kväll, och blev väldigt förvånade att här umgicks folk utan masker på stranden, visserligen mest unga men ändå. Skillnad på inne i Palma och Palmanova, men vi njöt av trevligt sällskap, vid ett bord på behörigt avstånd i sanden. Personalen hade masker men men ….

Palmanova
Palmanova

I Puerto de Soller är det tyst och mycket är stängt. Hotellen är stängda och bara några restauranger är öppna. Stränderna är tomma på folk och badvakterna väntar på de första gästerna. Några har börjat starta sina rörelser men det är ju folktomt, känns som mitt i vintern när det är få människor här. Fast nu är det varmt och ännu färre människor än då. Så svårt att ta in men ändå så härligt, vi åt en god lunch på nästan tom restaurang. Gäller att gynna våra ställen nu, men att promenera i en stängd och folktom by nu är märkligt…

Lunch
Lunch
Ett annorlunda Mallorca
Ett annorlunda Mallorca
Ett annorlunda Mallorca
Ett annorlunda Mallorca

Den 1 juli såg vi lite skillnad

Med alla dessa ombokningar så hade vi lite för många resor, skulle hem den 1 juli och tillbaka igen i juli och hem igen några dagar senare. Gardering tror jag, men efter att vi lugnat ner oss så inser vi att vi har det skönt här. Så vi avbokade den där mellanresan och stannar ett par veckor till. Ny bil skulle hämtas på flygplatsen, och ja det var fler människor där så nu kan vi se att turister börjar att komma hit.

Palma flygplats
Palma flygplats

Trafiken har ökat en hel på 2 dagar, så visst händer det saker här på ön. Några grannar kom igår kväll  också så vi lär inte bli ensamma vid poolen mer. Här har man begränsat antalet runt poolen, så vi kan hålla avstånd. Intressant att se vad som händer nu när man sakteliga börjar att öppna upp. Gäller att sköta hygienen, bära masker, hålla avstånd och visa respekt så håller vi tummarna för att vi klarar detta. Återkommer med mer info om livet här nu om några dagar ….

Mitt Mallorca
Mitt Mallorca

Länk till Mallorcaresa i Coronatider, så här gick det till

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.