Mallorcaresa i Coronatider, så här gick det till

Yes, vi gjorde det! Mallorcaresa i Coronatider, nu är vi äntligen här. Efter att ha bokat om resa efter resa så kom vi iväg till slut. Det är skillnad på tillvaron i Sverige  och på Mallorca, känns väldigt tryggt här och helt andra regler än i Sverige. Intressant och annorlunda resa hit till vårt andra hem.

Mallorcaresa i Coronatider
Min trädgård

Mallorcaresa i Coronatider

Så härligt att vara tillbaka på Mallorca igen. Vi sitter ute på kvällen och går igenom dagen och resan hit ner, väldigt märklig men ändå känns det tryggt och bra. Hade nog inte åkt om det inte var för att titta till vårt boende och mina  växter ?. Nu är vi här och vi njuter men världen är inte densamma….

Min trädgård
Min trädgård

Vi chansade, jag surfade runt och hittade en resa med Swiss, 27 juni liite innan UD sagt ok men vi skall ju bo hemma hos oss själva. Kan detta funka? Det gjorde det och vi är på plats. Hur gick resan? Vad gäller? Vad är skillnaden mot Sverige? För er som vill veta, så här var det ….

Lugnt på plattan
Lugnt på plattan

Info innan från Swiss att masker är obligatoriskt, inga problem vi hade beställt innan. Väl ute på Landvetter ( bara 4 avgångar den 27 juni från Ldv) så var det rätt tomt på parkeringen. Ödsligt och konstig känsla, har ju  ändå jobbat där i många år, kändes som vi var där mitt i natten och alla sov.

Ödsligt
Ödsligt

Ett nästan tomt Landvetter där vi skulle igenom Security med 2 meters distans. Inte mkt människor men det tog lite tid. När någon skulle kollas blev det på med visir och handskar för personalen. Allt var stängt förutom en liten pressbyrå som var öppen. Vi köpte smörgås och vatten, vilket var tur då inget serveras ombord förutom dryck.

Mallorcaresa i Coronatider
Security

Flygresa genom Europa till Mallorca

Fullt flyg till Zürich men alla hade masker på och det var lugnt vid boarding, när vi landade vet jag inte om alla höll distans, lätt att glömma av sig. Vid ankomst gick vi igenom en kamera som kollade vår temp. Faktiskt en del öppet på ZRH och lite fler människor. Swiss drog igång tidigare än te.x SAS.

Mallorcaresa i Coronatider
Masker på

Ny ombordstigning med distans och masker på. Fullt flyg igen. Allt kändes proffsigt och lugnt och tryggt. Ingen mat ombord så  ta med något att äta. Folk visar hänsyn, de flesta i alla fall ?. Vi fick fylla i ett dokument om oss själva var vi skulle bo etc som lämnades till personal på Palma flygplats och igen koll på tempen. Obligatorisk med mask på Palma flygplats! Allt var stängt förutom några biluthyrare. Skum känsla!

Ödsliga vägar
Mot Soller

Bilen gick fort att få ut, bara vi, det som brukar vara långa köer annars, skönt såklart men konstigt. Trafiken var verkligen inte detsamma, få bilar och tidvis tomma vägar till Soller. Det är så ofantligt lugnt och härligt men samtidigt vet man att det är förfärligt för Mallorca och hela världen.

Annorlunda liv på Mallorca 

Vi åkte och handlade lite mat på vägen och ja det är annorlunda än i Sverige. Här måste du sprita händerna innan du går in i butiken och absolut mask på. Klart vi gör som alla andra men det är skillnad på hur vi lever i Sverige. Känns ändå bra och respektfullt för alla. Detta är första dagen och vi får lära oss, har gått fint och vi är äntligen hemma på Mallorca igen. Kaosartad Patio med växter men det blir nästa blogg……

Mallorcaresa i Coronatider
Min trädgård just nu

Tina

 

6 svar på ”Mallorcaresa i Coronatider, så här gick det till”

 1. Fantastiskt Tina att ni kom iväg och ni är på plats ??jag brukar läsa en del blogga från Mallorca vi har en lägenhet i Campamor söder om Torrejveica.Har varit på Mallorca en gång och då tog vi tåget till Soller. Ja jag tror Hela Spanien bli lite annorlunda nu, Har varit själv sjuk 6 veckor med covid ?så jag kan inte ta mig till Spanien en men jag kommer bli starkare så fixa jag detta.Min fru och jag vill flytta till Mallorca men är så himla dyrt ?Har en fin sommar nu Tina, Kul att läsa din blogg ???

  1. Hej,
   Oj så trist för dig med Covid ?men skönt att höra att du är på bättringsvägen! Har aldrig varit i Torrevieja men har en del vänner där. Ja nu njuter vi här på ett väldigt lugnt och vackert Mallorca. Tack för du läser min blogg ?och roligt att få feedback.
   Ha en riktigt fin sommar och krya på dig från detta eländiga virus ???

 2. Så skönt att vara tillbaka, men visst måste det kännas konstigt nästan spöklikt med bil tomma vägar.
  Växtligheten ser ut att ha frodas riktigt bra.
  Önskar er en fin vistelse med många härliga vandringar och glada möten och kanske en och annan Gourmé middag med goda vänners lag i er vackra Mallorca.☀️

  1. Hej!
   Ja verkligen skönt! Mycket konstig känsla när här är så lugnt ?men samtidigt härligt. Det var blandat med växterna, en del hade tappat all frukt men vi jobbar på att uppliva dem igen. Andra hade klarat sig fint….
   Tack vi skall njuta, men vandringar blir det inte i värmen 30 grader ?men middagar lär det bli ?. Ha det så gott själv ??

 3. Hej Tina
  Toppen att läsa hur resandet funkade
  Vi åker till sonen i Alicante i morgon, som vi längtar enormt mycket efter.
  Vi har haft covid-19 så det känns ok att åka och inte behöva belasta spanska sjukvården och vi bor hemma hos dom i deras lägenhet. Hoppas ni får en härlig vistelse och tack för bra info om ert resande
  Ha en skön sommar AnnBrit

  1. Hej Ann-Brit,
   Kul att höra av dig och att ni fixat Covid. Tack det är skönt att vara på plats ett tag och kolla läget. Ha nu en fin resa och rå om sonen med familj. Ha en fin sommar du med ?
   Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.