Juniutflykt till Mölle och Skåne så behövligt nu

Jamen så härligt, då så släppte det så vi fick resa mer än 2 timmar hemifrån, yes. Det blev därför en härlig juniutflykt till Mölle och Skåne. En liten utflykt med övernattning på ett pensionat i pittoreska Mölle, därför att det är en favoritby. Plus ett besök på krukmakeriet i Mölle med underbart goda pizzor, som vi åt i kvällssolen i deras mysiga trädgård.

Juniutflykt till Mölle
Mölle

Juniutflykt till Mölle och Skåne

Vi gjorde ett spontanbeslut en solig morgon, nu sticker vi iväg när vi kan och tar en övernattning i Skåne som vi gillar. Jag ville kolla på växthus hos en firma i Skåne för att de verkade ha en stor utställning. För att nu är jag lite på gång och gör marknadsundersökning på vad som finns inom detta område. Fast det är inte klart ännu, därför att det är mycket att kolla upp först.

Växthusförslag
Växthusförslag

Turen vi tänkt oss skulle bli lite för lång för att köra fram och tillbaka på en dag, så jag kollade efter boende och hittade ett pensionat i Mölle. Pensionatet  låg alldeles vid havet och hade rum ledigt samma dag, perfekt. Rummet vi fick hade en stor terass, och ett glas rosé i kvällssolen var ju inte fel med den utsikten, eller hur?

Juniutflykt till Mölle
Terass i Mölle

Värmen har ju  kommit nu så vi tog en promenad till badviken Ramsvik där de första baden gjordes förr i tiden. Sambon kunde inte hålla sig utan hoppade i vattnet, eftersom det lockade och det blev då årets första bad för honom. Kallt men skönt fick jag höra. Lagom få människor  och så lugnt, härligt och vackert.

Juniutflykt till Mölle
Badbryggan i Ramsvik

På kvällen gjorde vi ett mysigt besök på Mölles krukmakeri med sina goda pizzor i sin gulliga trädgård. Här var det rätt mycket folk denna sköna kväll och avstånd hölls, kändes helt ok. Javisst följde det med något från krukmakeriet hem.

Krukmakeriet
Krukmakeriet

Älskar spontanresor och nu behövdes det

Efter en god frukost och kaffe på vår fina terass så var det dax att åka vidare till Svedala eftersom att det var ju målet på resan. Efter en timme och lite koll på växthus så drog  vi hem igen med broschyr och offert att läsa på. Så mycket att välja mellan och tänka på nu i allt detta nya med växthus. Ja nu har jag fått lite att fundera på och  spännande att lära mig något nytt.

SommarSverige
SommarSverige

Det blev verkligen ett trevligt avbrott nu med utflykten som blev så perfekt, med minisemester och uträttat ärende. Det blev verkligen en kanonutflykt och vi kände oss verkligen nöjda efteråt. En liten utflykt till ett mysigt ställe lever man på ett  tag och så befriande just nu….

Tidigare miniresa till Skåne En weekend i Skåne, perfekt utflykt och trip

Sommarutflykt
Sommarutflykt

Nu önskar jag er alla en riktigt Trevlig midsommar med eller utan familj och vänner ?

Midsommarblomster
Midsommarblomster

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.