Vackra juni med ljuset och alla blommor

Nu är den här, vackra juni med allt. Långa härliga ljusa dagar, långa sköna kvällar och det blir inte riktigt mörkt. Jag älskar denna årstiden och juni är den bästa månaden, naturen fullständigt spricker i alla dess blommor och växter. Det gröna har så fin färg och spännande med det som är utplanterat, har varit lite kallt så en del har redan gått hädan.

Maj i Sverige
Maj i Sverige

Vackra juni med allt och med hoppet

Njuter verkligen av de långa ljusa kvällarna då man kan vara ute och greja till sent och ändå kunna äta ute i solen lite senare. Vi har haft så mycket sol denna maj och juni men det har varit kallt och blåsigt. Någon vecka med sommarväder, men det har till och med varit för kallt att plantera ut tomater etc. Nu åkte de ut i veckan och tyvärr har gurkorna dött och tomatplantor har tagit stryk.

Vackra juni
Lite odlingar

En del plantor klarar det fint men vissa funkar det inte alls. Nu ger jag upp med gurkor i alla fall, fick så fina för 2 år sedan men det var en varm sommar då. Inser att ska man odla lite mer avancerade sorter får man nog investera i ett växthus. Så nu far jag runt på min bergiga lilla tomt och försöker hitta en plats för just ett växthus. 

Inspiration
Inspiration

Vad kul det vore, men är nog en resa dit då jag antar att man skall ha ok från grannen (4,5 meter tomtgräns), och grannen har sålt så vi får se vilka nya grannar vi får. Det kanske inte är det första man skall fråga om när de flyttar in ?. Men man kan ju börja drömma och planera lite ….

Det blommar fantastiskt nu på försommaren

Naturen och blommorna överallt är helt magiska nu. Syrenerna har blommat ut och nu blommar Rhododendronbuskarna, efter det kommer mina lavendelbuskar att blomma. Alla i lila ton, min favorit definitivt och den färgen är så  fin till de gråa bergen här ute. Har fullständigt snöat in på den färgen, vilket jag skrev om Lilarosa växter i naturen och i trädgården tidigare.

Vackra juni
Rhododendron
Vackra juni
Min Hortensia

Skönt i alla fall att vara ute i naturen och njuta av dofter och alla vackra blommor just nu, juni är bara bästa månaden. Det blir fortfarande  ljusare och längre kvällar än så länge, så nu hoppas vi på en skön sommar trots alla besvärligheter runt oss, vi har i alla fall sommartider ?

Vackra juni
Vackra juni

Tina

 

2 svar på ”Vackra juni med ljuset och alla blommor”

 1. Så ledsamt med plantorna, hoppas att dom andra klarar sig och ger er en massa tomater.
  Så vackra Rhododendronbuskarna är, det är också min favorit har alltid älskat dessa blommor.
  Snart blommar syrener här hos oss, synd att det är så kort tid man kan njuta av dom.
  Det är också min dröm att bygga ett växthus ute på ön, men då måste jag nog gå en kurs först för att får till något vettigt av det, viljan finns men inte så mycket kunskap.
  Jag önskar dig en fin sommar☀️

  1. Hej!
   Då ligger ni lite senare än oss ?
   Ja men visst kan det vara kul att lära sig lite mer om växthus, man blir aldrig färdiglärd ?.
   Önskar dig också en riktigt fin sommar ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.