Mallorca öppnar upp mer och mer men försiktigt

Mallorca öppnar upp mer och mer men det sker gradvis. Känns som det är olika på olika platser här på Mallorca. Palma känns fortfarande ganska folktomt, men i helgen som var så var det mycket folk på stranden i Port de Soller. En del populära restauranger är fullbokade så sakta börjar livet återvända igen.

Mallorca öppnar upp
Fullmåne

Mallorca öppnar upp mer och mer

Vi har varit runt och fixat med rinnande toaletter och byte av klädsel på solstolar, och alla firmor ( rörfirmor och möbelaffär) som vi besökt är öppna. Affärerna och firmor som inte är turistrelaterade har öppnat upp, vilket känns bra för ekonomin och jobben här. Munskydd och avstånd är viktiga här.

Stängda butiker
Stängda butiker

Outlet Festival Park på Mallorca är också öppen, men väldigt få människor där. Stod en vid ingången och spritade våra händer plus att man får gå efter markeringar i marken. Känns helt ok och säkert. Fast måste nog säga att jag inte är jätte sugen att shoppa just nu, av olika anledningar, som att det känns onödigt med shopping, och vill inte åka in till affärer pga av Corona. Många tänker nog samma och då blir det kris, vilken jobbig sits allt detta har medfört.

Fina CasaNowa
Fina CasaNowa

Helgen i Port de Soller var lite mer intressant dock. Från öde häromdagen så var vi bjudna till vänner på en drink i deras fantastiska townhouse i Soller. Vi tog oss sedan till en svensk restaurang Carlito inne i Soller och den var fullbokad, kul men vad hände? Inne i Soller var det inte många som bar munskydd och det kändes lite som vanligt. Restaurangpersonalen bar givetvis munskydd.

Mallorca öppnar upp
Söndagsbeach

Fulla eller tomma stränder, beror på

Nu börjar det bli varmt så vi längtade till att ta ett bad i havet i helgen,  och vi var verkligen inte ensamma, många spanjorer med barn var på stranden men det var viktigt med avstånd ändå. Fanns vakter som kollade runt. Bokade bord på trevlig beachrestaurang, vilket var tur för den blev snabbt full. På helgerna är det fullt på stränderna vanligtvis och jag ser att det är på väg till det igen.

Lunchtime
Lunchtime

Besökte även en ny strand på östra sidan på lördagen som vi blivit tipsade om med trevlig fiskrestaurang. Vi var verkligen inte ensamma där heller, hade inte bokat bord men löste sig till slut. Inga munskydd, ganska tätt med folk och barn som badade så vi hoppade badet denna gång.

Mallorca öppnar upp
Mallorca öppnar upp
Lunch på Mallorca
Lunch på Mallorca

Måndagen tog vi oss till en ganska populär badplats väster om Palma, och där blev vi varse igen om läget. Parkeringen som var nästan tom och några enstaka personer på klipporna, härligt och lyxigt men inget var ju öppet och igen blir man lite ledsen och påmind över situationen. Hotellen runt om var stängda. Försökte boka bord på Camp de Mar men var fullt så det är väldigt olika. Den tar vi en annan dag ?

Tomma badplatser
Tomma badplatser

Livet rullar på och vi utforskar ön som vanligt

Så sammanfattningsvis kan man säga att sakta börjar ön att öppna upp. När vi kom ner 27 juni landade kanske 20 flyg och nu landar runt 300 per dag, men de kör samma rutiner med ifylld hälsodeklaration och koll på tempen när man landar. Köerna blir längre men helt ok enligt vad jag hör. 

De stora hotellen har inte startat upp och verkar inte som chartern riktigt kommit igång men ser att de står i startgroparna. Ser att en del öppnar i slutet på juli då södra Europa har semester. Positivt ändå att det krävs bokning på en del av våra favoritrestauranger så visst är det så att man börjar se ljuset i tunneln. Läste just att än så länge fungerar ön utan större smitta….

Andratx
Andratx

Vi fortsätter med att upptäcka ön och att äta ute så vi är med och hjälper till med uppstarten ?. Ett vackert, lugnt och härligt Mallorca

Tina

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.