Ett regnigt Mallorca i november

Ett regnigt Mallorca, ja denna november började bra men sedan har det regnat i 2 veckor minst. Ett riktigt februariväder. Det har fastnat ett ordentligt regnväder över Balearerna. Fastlandet har hur bra väder som helst men här regnar det varje dag. Solen visar sig någon timme då och då, klart man ger sig iväg ut då. Fortfarande härligt att vara här men lite bättre väder så man kan komma iväg på lite vandringar hade inte skadat.

Ett regnigt Mallorca
Regnigt och mulet

Ett regnigt Mallorca

För något år sedan var jag här själv i februari och hade bara 2 dagar med sol, det gick bra men då är man lite inställd på sämre väder. Nu hade vi nog förväntat oss lite bättre väder än regn varje dag. Vi vill ju vara utomhus! Så fort det blivit uppehåll så tar vi oss ut men vi kan inte vandra i bergen, för att det är så blött och halt och finns risk för ras. Det gäller att hitta på lite annat att göra såsom småprojekt hemma.

Mitt Mallorca
Mitt Mallorca

När det regnar så mycket så blir man lite orolig att något ska hända med huset, regna in eller något. En liten vattenläcka hittade vi i köket, tur vi var här, men den är åtgärdad nu. För övrigt inget mer ännu. Det blir lite TV-serier på kvällarna och en del ljudböcker, nu har vi äntligen tid för det. 

Ett regnigt Mallorca
Ett regnigt Mallorca

Vad hittar man på annars

Nu är vi med i Munskänkarna och går gärna på Mallorca sektionens event. Förra veckan var vi på ett trevligt besök på vingården Son Juliana och provade  deras viner och åt goda tapas till. Träffade lite andra svenskar och hade en mysig dag. Köpte bra rödvin.  Utflykter med bil kan man ju göra och upptäcka nya platser, hittade en fin borg och fantastisk utsikt nära Felanitx. Hittade en bra restaurang med dagens meny för 9 euro, S`escorxador, trerätters med dryck och det var kanongott, vilka små pärlor det finns.

Ett regnigt Mallorca
Vinprovning
Menu del dia
Menu del dia
Utflykt
Utflykt

Igår söndag blev det en lus, lunch utan slut, med vänner. Sitta i mysig miljö och prata och skratta i flera timmar ihop, plus en massa spanjorer som firar födelsedag och annat. Livet här nere känns lite enklare på något sätt, vet inte vad det är men lite mer kravlöst kanske. 

Favoritrestaurang
Favoritrestaurang

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.