Tips Mallorcautflykt till Valencia, 30 min bort

Tips Mallorcautflykt till Valencia, bara 30 minuter med flyg direkt västerut, där ligger Valencia. Visste ni att Valencia och Mallorca ligger på samma breddgrad? I mina tankar visste jag inte direkt hur Mallorca låg i förhållande till fastlandet och dess städer, förrän jag kollade upp det på kartan. Efter att ha besökt öarna på Balearerna, som vi gjort tidigare år så blev vi lite nyfikna på de närmaste städerna. Lite utflykter är ju alltid kul, för det är ju nära till en massa städer från Mallorca. Kanske dax att utforska fastlandet Spanien också.

Tips Mallorcautflykt till Valencia
Valencia

Tips Mallorcautflykt till Valencia

Mitt i allt regnande i november satt jag och tittade på väderappen och insåg att på fastlandet sken solen och var varmt medans regnet öste ner här på Mallorca. Varför inte ta en utflykt till Valencia, därför att undersöka den staden och turista där några dagar. Sagt och gjort! Hittade en billig resa och hotell mitt i gamla stan i Valencia, så att våra promenader kunde utgå därifrån. Efter ett par dagar så satt vi på flyget till Valencia.

Tips Mallorcautflykt till Valencia
Valencia i november

För 90 euro/person flög vi Palma-Valencia t/r. 30 minuters flygresa och sedan köpte vi Valencia kortet för 22 euro på flygplatsen, för att kunna åka runt med bussar och Metro så mycket vi ville i 72 timmar. Metron från flygplatsen till Valencia gick snabbt, incheckning på hotell och sedan ut i vimlet. Hittade en plats i solen och lite tapas, för nu var vi hungriga och soltörstande. Mitt i gamla stan vid den fina saluhallen som var gigantisk stor och därför väl värt ett besök.

Valenciakortet
Valenciakortet
Solen
Solen
Stor saluhall
Saluhall Valencia

Vi bokade restauranger innan vi åkte, för att försäkra oss om bord men den ena var en flopp, och den andra var jätte bra. Svårt det där med betyg i TripAdviser. Vi hittade i alla fall en mysig bar  som vi besökte ett par gånger, för att den hade en härlig atmosfär och låg bra till. Härligt eftermiddagshäng där. Man får inte missa att äta paella i Valencia, därför att paellan skapades där. Besökte en riktigt bra paella restaurang som vi bokade innan. Restaurang Navarro

Paella i Valencia
Paella i Valencia
Mysig bar Valencia
Mysig bar Valencia

Att besöka i Valencia

Det har gått ett vattendrag mitt i Valencia som nu är ombyggd och går en annan väg på grund av översvämningar tidigare, den är numera torrlagd och området runt den har blivit ett riktigt kulturcentrum med bland annat Europas största akvarium. I det här området kan man gå runt en hel dag för att uppleva massor, vilka byggnader och vilken arkitektur. Missa inte detta område, det är helt fantastiskt!

Tips Mallorcautflykt till Valencia
Kulturcentrum Valencia
Tips Mallorcautflykt till Valencia
Stort akvarium Valencia

Valencia ligger ju alldeles vid havet med enorma stränder, både norr och söder om hamnområdet. Vi tog en buss till stranden norr om och hittade en riktigt populär och trevlig strandrestaurang. Där blev vi sittande i solen och tittade på strandlivet och folket, för att det hände något hela tiden. En riktigt härlig sommardag. Vi promenerade runt mycket och upplevde atmosfären, för att  det finns massor att titta på. Vi besökte bland annat ett rokoko palats som var så vackert. Finns massa museer att besöka också  men vi ville ju vara utomhus i solen.

Rokoko
Rokoko palats Valencia
Valencia strand
Valencia strand

Ett tips för er som är som oss lite rastlösa och nyfikna och vill uppleva något nytt. Passa på när det inte är turistsäsong.

Tips Mallorcautflykt till Valencia
Valencia utflykt

Tips, Ibiza och Formentera runt på 48 timmar, funkar fint!

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.