Tips, Ibiza och Formentera runt på 48 timmar, funkar fint!

Vår rundresa på alla de största Baleariska öarna som heter Mallorca, Menorca, Ibiza och Formentera är nu avslutad. Menorca besöktes förra året, se länk i slutet av bloggen, så nu blev det 2 dygn på Ibiza och Formentera för att avsluta vår Baleariska upptäcksfärd. Med planering och förbokningar blev det jätte bra så titta på mina Tips, Ibiza och Formentera runt på 48 timmar och följ med, vi fick vi se massor! Följ med på vår trip i min blogg här och få inspiration.

Ibiza och Formentera runt
Ibiza stad

Tips, Ibiza och Formentera runt

Från ide’ till verklighet tog  det oss ett par timmar i planering och då blev det hur bra som helst. Vilka trevliga 48 timmar vi fick och vad mycket vi har sett! Juni var perfekt att åka dit då det är lagom varmt och skönt och inte så mycket med folk…alltså innan den riktiga högsäsongen startar.

 

Så första dagen tog vi flyget från Palma till Ibiza ( 25 minuter) och det gick väldigt smidigt och billigt var det också. Hyrbilen var förbokad så den hämtade vi på flygplatsen. Vi tog oss en bit utanför Ibiza stad för en god lunch i en mindre by och sedan blev det incheckning på hotellet i Sant Antonio. Ett enkelt hotell men där skulle vi ju bara sova för resten blir upptäcksfärd.

Utsikt hotell
Utsikt hotell

15 minuter senare var vi på gång igen för att köra runt och upptäcka ön Ibiza. Började med norra delen denna första eftermiddag eftersom vi hade planerat in att gå på Hippy Market som är varje måndag i San Carlos som ligger på norra Ibiza.

Art o hus Ibiza
Art och hus Ibiza

Norra delen är bergig och mycket skog, vilket vi inte förväntat oss. Arkitekturen var en helt annan än på Mallorca, mer enplanshus och med blått runt fönstren. Känns som allt byggts på 70 talet ?. Åkte runt för att få en uppfattning hur det ser ut och få lite feeling. Tog  en del bilder från fina utsiktsplatser, här finns det lite klippor och små öar.

Tips, Ibiza och Formentera runt
Ibiza arkipelag

Hippy Market var en upplevelse! Stor härlig marknad med massor med prylar att köpa eller bara titta på och flera barer och restauranger. Öppnade 7 på kvällen och stänger efter midnatt. Härlig musik spelades och här fanns gott om hippies…. missa inte detta!

 

"<yoastmark

"<yoastmark

LAS Dallas
LAS Dalias

Formentera och lite Ibiza till

Andra dagen blev det en tidig morgon för att åka med båten till Formentera. En snabbåt som tog ca 30 min och ny hyrbil för att cruisa runt och upptäcka denna lilla ö också. Bland det första som jag tänkte på var att alla bilar var så smutsiga av sand. Kändes som det var mycket sanddyner och sand överallt på denna ö. Antar att när det blåser ordentligt blir allt sandigt ?.

Tips,Ibiza och Formentera runt
Ibiza och Formentera runt

Klart man skulle åka till den högsta punkten på ön för att se utsikten men tyvärr så var det lite disigt på förmiddagen så sikten blev inte så bra. Husen är lite mer varierande och mer färger än på Ibiza. Naturen var mycket torr och norra delen var bergig här också. Det blev ett stopp ut till La Mola och där gick vi någon km för att komma till branta klippor som stupade ner till havet. Läskigt och vackert!

La Mola
La Mola
Formentera
Formentera

Ön är inte stor så man åker snabbt runt den, berg, smala vägar och lite hus här och var. Inte så mycket kultur att se men vi förstår att det är hit man åker för att bada för det fanns många fina stränder. Letade på TripAdviser och hittade en riktig populär och fint lunchställe La Fragata med fantastiskt bad. Här  stannade vi några timmar och njöt av mat och bad.

Formentera
Formentera
Beachen
Beachen

Innan vi åkte tillbaka till färjan så tog vi en sväng på södra delen som mest består av stränder. Vilken skillnad det är på de 4 största Baleariska öarna! Formentera är nog i  lugnaste laget och för litet för oss att semestra på, man har ju sett och åkt runt på ön på någon timme ?. Fast vill man bada och  sola så är det perfekt!

Formentera
Formentera

Ibiza stad

När vi kom tillbaka till Ibiza på kvällen så passade vi på att ta oss till den gamla mysiga delen av Ibiza stad för att titta på alla fina båtar och ett myller av restauranger och barer. Kanske  är det nog här det partajas på nätterna ?. Efter någon timme här åkte vi till hotellet och nu var vi allt lite sega efter en lång dag.

Ibiza och Formentera runt
Ibiza stad
Eivissa
Eivissa
Ibiza
Ibiza

Tredje dagen och sista förmiddagen tog vi en sväng till södra delen på Ibiza och  här verkar det byggas fina stora hus och vi fick uppfattningen att denna delen var nog lite exklusivare än den norra. På småvägar och fina utsikter hittade vi till flygplatsen och fick lämnat tillbaka bilen. Flyget tillbaka till Palma på 35 minuter och vår trip var slut för denna gång.

Ibiza
Ibiza

Otroligt smidigt och enkelt att ta sig till Ibiza och Formentera för att upptäcka dessa 2 Baleariska öar också. På 48 timmar har vi hunnit med massor, kändes som vi varit borta längre….

Tips, Ibiza och Formentera runt
Vi 4

Kan verkligen rekommendera denna tur och med planering så blev det inte särskilt dyrt heller. Ca 150 euro/person för flyg, hotell, färja och 2 hyrbilar. 4 personer var vi. Jag har nu sett alla de största Baleariska öarna ✅ check på den!

Trevlig tur och hoppas mina Tips, Ibiza och Formentera runt ger inspiration ?

Tips och guide 8 timmar Menorca runt, dagstripp!

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.