Ett varmt Mallorca i slutet av juni och juli

Efter vår härliga resa till Ibiza och Formentera så kom det en riktig värmebölja till Mallorca. Vad gör man när det är runt 40 grader i skuggan och ett varmt Mallorca? Det är för varmt för min smak i alla fall. Nu går man ner i tempo och känner att man är fuktig hela tiden. Är det strandliv som gäller nu?

Ett varmt Mallorca
Ett varmt Mallorca

Ett varmt Mallorca i juni och juli

På en dag skiftade det och blev lite för varmt för mig. Gillar bäst när det är under 30 grader. Nu söker jag skuggan eller håller mig inne i ACn. Hade tänkt mig någon dag i Palma men det får vänta tills det blir lite svalare. Gillar inte att gå i stan när det är så varmt.

Ett varmt Mallorca
Ett varmt Mallorca

Vi höll oss hemmavid och tog det lugnt efter intensiva dagar med gäster och vår tripp. Lite fix i trädgården där det händer mycket nu. Det här med  bevattning osv är ju ett litet meck så det blir rätt. Nu gäller det att det blir så bra som möjligt så att alla träden som bär små frukter mår bra.

Min patio
Min patio
Mina apelsiner
Mina apelsiner

De blev 2 dagar på stranden under parasoller och lite fläkt från havet. Första gången vi låg och badade i Port de Soller. Helt ok! Det har ju kommit lite stråparasoller och solbäddar även hit, vet inte vad jag tycker om det. Det har ju inte varit så turistiskt här innan….

Ett varmt Mallorca
Ett varmt Mallorca

Gosvalka
Gosvalka

Blev även 2 besök på restauranger i Port de Soller som var bra bägge 2. Det ena var på Bikini hotel  och måste säga att vilken häftig miljö man fått till. Bohemiskt och väldigt mysigt. Maten var jätte god men de måste jobba på sin service, den har en del att lära. Utsikten är i alla fall perfekt.

Bikini hotel
Bikini hotel

Villa Luisa var nytt för oss och det fick vi rekommenderat från en kompis och ja det var god mat och bra service plus utsikten härlig precis vid strandkanten. Man måste boka på bägge ställen annars blir man utan bord.

Port de Soller
Port de Soller

Lämnar Mallorca i början på juli

Nu lämnar vi Mallorca för i sommar och återkommer någon vecka i slutet på augusti för att titta till växterna….

Ett varmt Mallorca
Hamnen Port de Soller

Vi lämnar tidigare i år för värmen skull och hoppas på en fin sommar på västkusten med båt, familj osv

Länk till andra restauranger i Port de Soller Mallorca – Tips restaurang Port de Soller med utsikt

Tina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.