Hur är Mallorca nu i november 2021

Hur är Mallorca nu i november 2021? Många kanske undrar fast jag tror att flera varit här nu efter pandemin. Det går inte att jämföra med förra året . Det var ett ödsligt Mallorca och man var själv på stränderna. Nu när de flesta restriktionerna släppts är det folk/turister överallt. Stränderna är fulla av glada människor vid fint väder och restaurangerna är fyllda. Inget munskydd, förutom när det blir trångt i affärer, då åker munskydd på. Det känns  hanterbart!

Mallorca i november
Illetas

Hur är Mallorca nu i november?

Hälsodeklaration krävs med hänvisning till vaccinationspass eller test. Fortfarande munskydd på planet och Palmas flygplats. Det där med avstånd på flygplatsen fungerar väl så där med en hårt trafikerad flygplats. Gick fort och bra med skanningen av QR koden och sedan vidare till biluthyrningen, smidigt. Fortfarande dyrt att hyra bil här på Mallorca pga för lite bilar att hyra. Nu funderar vi på att köpa en liten bil här, men vi får tänka lite till. Kommer de höga priserna att hålla i sig?

Hur är Mallorca nu
Port de Soller

Trafiken är tät och det verkar fullsatt på många restauranger, så rekommendationen är att boka bord, det har vi förstått. Inne i Palma är det som vanligt igen, alltså mycket människor, i Port de Soller är det fullt av liv och rörelse och många restauranger är öppna. Måste vara härligt för affärslivet att mycket är igång igen. Nu är det höstlov så säsongen är igång men snart stänger hotell och andra verksamheter för vintern. Blir intressant att se hur vintern blir här nere i år. Mallorca har planer på att bli ett året runt semester ställe, och varför inte, ljusare, varmare och bara helt underbart.

Hur ser dagarna ut?

Efter ca 10 dagar så har vi promenerat utmed havet vid Portixol, vi har lunchat med vänner utomhus i solen, vi har haft vänner på middag och suttit ute. Promenerat från Illetas till Genova, spelat Padel utomhus i vacker miljö med en avslutande middag hos vänner. Vi har tagit ett glas Cava i vår by på Esplendidos terass tills solen gick ner. Även hunnit med lunch med vänninor i solen i Santa Catalina och sambon har beställt nya och mycket billigare glasögon (än i Sverige) i Palma.

Hur är Mallorca nu
Portixol
Padel
Padel
Marknad Consell
Marknad Consell
Hur är Mallorca nu
Tjejlunch

För övrigt är det en del att göra med trädgården, såsom omplantering, skördning och beskärning av mina träd i krukor. Sambon har cyklat lite i bergen  och vi har besökt Alaro för en lunch. Antik/loppmarknad i Consell gjorde vi i söndags. Det finns en del som undrar vad vi gör här nere på vintern, om det inte blir tråkigt, svaret är att det blir aldrig tråkigt. Vi har massor med kul aktiviteter inplanerade framöver och vi ska absolut vandra i bergen. Bara en liten beskrivning av hur livet på Mallorca kan vara så här års 😊

 

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.