Fotografering!

En bild säger så mycket och idag när vi har så fina kameror i våra telefoner så tas det ofantligt med bilder hela tiden. Jag tycker att alla lägger ut fina bilder och alla verkar vara så duktiga på att ta fina foton…..

Lägga ut foton

Det har alltid varit kul med foton och man har ju tagit hur många kort som helst på sina barn,kalas och jag vet inte allt. Instamatikkamera, compactkamera och telefonen framför allt. Har i omgångar sagt att nu skall kameran med och jag skall ta massor med kort….gör jag det? NOT!

Glömmer kameran eller glömmer att ta bilder eller hinner inte…..ja så har mitt liv sett ut. Har också tänkt att alla de där fotona som ligger huller om buller i flera lådor de skall sorteras när jag blir PENSIONÄR.

Nu är jag ”ledig” så nu skall jag sätta igång…..fast det får vara en regnig dag och jag vill vara ensam hemma! Har inte hänt ännu men jag har ju gott om tid…

Istället har jag börjat på fotograferingskurs på distans. Tid har jag ju och jag tror att man ser helt andra saker när man skall iväg och fotografera. Det är att fånga vackra saker och stanna upp och njuta.

Ordentligt skall det vara så jag har fått låna en riktigt fin systemkamera av min svärdotter så nu har jag förutsättningarna ?. Jösses, det här är inte lätt och hur sjutton fungerar denna kameran då? Bruksanvisning på engelska på nätet och en massa uttryck man inte svängt sig med. Höll på att ge upp direkt men nu börjar jag fatta hur det fungerar. Det tar tid, tålamod (vilket inte är min starka sida) och noggrannhet.

Titta här vad jag hittade på min fotovandring igår

Rostig ring på granitRing i berget rostig

Jag kan verkligen rekommendera detta – man lär sig något nytt, man kommer ut och man stannar upp och iakttar omgivningen. Förhoppningsvis blir det lite fina bilder på bloggen också!

Lila blomma i kruka

Trevlig helg

Tina

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.