Höstdagsjämning, nu tar mörkret över igen

Höstdagsjämning 23 september, nu kommer mörkret att ta över mer och mer… Det är inte min grej! Höstvädret kan vara helt fantastiskt, som nu till exempel men att det blir mörkare på kvällarna och kortare dagar är trist. Är otroligt påverkad av mörkret. Blir trött och deppig. Gäller att hitta på lite kul saker och vara ute en del. Pilane på Tjörn är värt ett besök. Lördagskväll på krogen vid havet med Moules piggar också upp ?

Moules Frites

Höstdagsjämning

Nu är det höst på riktigt. Det känns på kvällarna, lite fukt i luften och mörkret. Dagarna är härliga och idag har jag varit ute i trädgården och rensat rabatter, klippt gräset, klippt buskar, klippt ner lavendeln, rensat ogräs utmed husgrunden och plockat in lite till. Fika i solsken och härlig promenad utmed havet. Höstdagsjämning

Inte särskilt synd om mig. Än så länge helt ok här ute…

Pilane

Kan rekommendera ett besök på Pilane på Tjörn. I år har de förlängt öppettiderna  t.om september. En härlig promenad och fantastisk utsikt uppe på berget. All konst finns i naturen, riktigt häftigt.  Konsten varierar år från år och här kommer lite bilder på vad som fanns i år.

Anna
Anna

Utställning
Vänner
Hjärnan och planeten
Hjärnan och planeten

Det finns mycket mer men lite tips i alla fall. Avslutade med fika på Sundby säteri  Mysigt fikaställe med lättlunch!

Här finns andra lunchtips på Tjörn : Tips bra lunch utmed havet

Motorcykel

Min sambo har en HD och nu har det inte blivit så mkt åkande med den i år. Våren startade med höftoperation, inte läge att åka hoj då. Sommaren blev mkt båt och när höften väl blev ok så var det redan augusti. Jag åker gärna med men vill nog att sambon skall bli lite varm i kläderna innan jag hoppar upp där bak. Tyvärr blev det inte så denna sommar utan han har åkt iväg någon gång själv. Söndagsutflykten på hojen slutade med att en skruv lossnade på växeln så då fick  man rycka ut som servicebil ?. Tur jag inte åkte med, vet inte vad vi gjort då… En bild på när han ligger och meckar med växeln, ser inte så kul ut men det löste sig ?

Mc meck
MC meck

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.