Höstmys med varierande väder här hemma

Tillbaka i Sverige! Så fort det har blivit mörkare kvällar, märker skillnaden från när vi åkte ner. Går snabbt nu. Man kan säga att det blir höstmys med varierande väder i alla fall. Ösregn när vi  landade i Göteborg, ja höstregn. Sådär kul. Har blivit vabb då dottern börjat jobba igen och självklart blir lillen sjuk ( börjat på förskolan). Mammografi koll ( tack för att vi blir kallade till det). Lite middagar och annat höstpyssel…

Vabbkille

Vabb med denna lille godingen i 2 dagar var inte så dumt. Var ett tag sedan sist .

Höstmys med varierande väder

Ja det blev lite bråttom med tomater och äpplen som hade mognat. Tog en heldag trots att vi fått tillbaka sommarvärmen några dagar och fick bakat lite pajer och äpplekakor.

Äpplebak

Vad hände i trädgården egentligen? Värmen gjorde att jordgubbarna började blomma igen och rabarbern satte fart ?. Märkligt väder.

Jordgubbar i september
Jordgubbar i september
Rabarber i september
Rabarber i september

Även  vindruvorna var klara, blev gott till frukostmuslin!

Egna vindruvor

Middag hos goda vänner i Onsala och middag på stan med en kompis i veckan. Nu börjar man vara inne och ha höstmys med varierande väder. Mysigt att sitta inne och snacka och sen kan det regna bäst det vill. Var på Manana i Göteborg men tror att det var lite bättre för några år sedan…

Trevligt i alla fall! Ikväll blir det middag här hemma med kantarelltoast och anka med äpplekaka till efterrätt. Barolovin är inköpt också..mums. Hoppas gästerna blir nöjda. Höstmiddag!

Håll i hatten

Nu varnas  det för fullt att en jätte storm är på väg så vi har faktiskt fått in möblerna nu. Det som är löst skall också in och krukorna är placerade säkert. Brukar ju bli ordentligt med blåst här ute vid kusten, så vi får väl se vad som händer nu om några timmar. Börjar vina runt knutarna men kommer kanske senare när vi sitter inne med levande ljus och god mat/dryck.

Så här fint var det i veckan när jag tog  min promenad här ute.

Höstmys med varierande väder
Västkusten

Trevlig helg och håll i hatten!

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.