Oktober är här och det blåser ordentligt

1 oktober idag! Ja, oktober är här. Nu blir det mer innepyssel. Helt otroligt som det har blåst den här veckan som gått. Här vid kustbandet blåser det ofta men på höstkanten stormar det. Nu har det mesta åkt in, även palmerna. Dem förvarar jag i källaren på vintern. Det viner rätt bra runt knutarna. Så här såg det ut förra året, har inte fotat i år. Det är ordentliga krafter.

Havet skummar

Oktober är här och nytt projekt

Sommarprojektet var renovering av en altan/balkong och nu startar vinterprojektet. Huset är ju gammalt, 100 år så det finns alltid något att fixa med. När det blåser så känns det i vissa rum som det blåser rätt in i huset. Hallen är sådan. Den gamla garderoben är iskall på vintern och då även våra kläder så klart. Klinkergolv är också iskallt när det inte finns värme under. Eftersom vi bor här nu så märker vi det tydligare.

Gammal garderob
Gammal garderob

Inte särskilt praktisk garderob men funkat på sommaren. Nu åker allt ut! Denna helgen har allt rivits ut. Till och med innertaket. Vilket plockepinn det var bakom, masonit och ytterst lite isolering. Blev en ordentlig hög med gammalt virke.

Innertak

Ovanför innertaket var det tomt och nu blir det mer takhöjd ?. En hall men mycket jobb blir det. Nytt fast fönster, ny ytterdörr, nytt tak med spottar, nya väggar med isolering, ny garderob och nytt klinkergolv med värme. Elementet bort och värmen i golvet istället.

Element bort
Element bort

Som sagt detta blir ett vinterprojekt som får ta den tid det tar. Sambon gör det mesta själv men har ett jobb att sköta också. Förhoppningsvis kommer det nya fönstret i veckan så nästa helg hoppas vi få bytt fönstret. Blir massa jobb då det nya är smalare och högre. Alltså fix med fasaden, såga ut och bygga igen med ny panel på utsidan också. Mycket jobb men det kommer bli skillnad och snyggt, varmt och praktiskt. Kommer att uppdatera för er som gillar renovering och inredning.

Länk till kökets renovering Nyrenoverat gammalt hus

Bio tillhör hösten

Efter slit med hallen så tyckte vi att vi ville gå på bio. Det blev Mamma Mia, den nya filmen.

Oktober är här
Bio

Tyckte den var seg i början men sen kom den igång med härlig handling och vilken härlig musik. Riktig feelgood film.

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.