Lämnar sol och värme för grått grått

Ja, vi gjorde det, lämnar sol och värme för ett ultragrått Sverige. Vi smög in till Palma för att ta lite fina julbilder innan vi åkte tillbaka till Sverige. Det blev verkligen julkänsla i Palma, fantastiska juldekorationer med belysning. Vilken stämning, så trist bara att man inte kan/bör strosa runt där och njuta. Hoppas definitivt på ett bättre 2021!

Palmajul
Palmajul
Lämnar sol och värme
Jul i Palma

Lämnar sol och värme för….

Man känner sig liten i den här världen nu och vet inte riktigt var man ska vara. Beslutet att lämna Mallorca med sol o värme och härliga färger var inte lätt men resan gick fint. Halvfyllt plan och 6(!) timmars väntan i ett tomt Kastrup, gick ok ändå. Vi landade i ett regnigt och grått Göteborg, och mörkt.

Lämnar sol och värme
Tomt Kastrup

Nu får vi se hur allt ser ut i januari om det går att åka tillbaka eller inte. Nåväl vi fick laddat med sol och ljus och klarar oss en stund. Vi har njutit och vi har varit försiktiga men det ser inte roligt ut med alla siffror över smittade som presenteras dagligen, både från Mallorca och Sverige. Vi tar det lugnt även i Sverige och är mest hemma.

Lämnar sol och värme
Öresund

Ok då! Jul i Sverige, med julstämning, skinka, knäck mm, nu kör vi det. Storhandlar inför jul med munskydd ( van ifrån Mallorca) och handskar men det var vi ensamma om. Märkligt att det är så stor skillnad, har lite svårt att man inte är lika försiktig här hemma, fast vad hjälper egentligen….

Snart jul
Snart jul

Jul och växthus

En liten stund på förmiddagen med barn och barnbarn sedan hem igen för en jul bara sambon och jag. Lugnt och helt ok, fast det är verkligen mörkt nu. Vi myser och har massa tända ljus men kvällarna är långa. Har sett solen 1 dag sedan vi kom hem, men är lite boostad så det funkar ändå.

Älskade barnbarn
Älskade barnbarn

Det positiva, för det måste vi ha, det är att växthuset som det har jobbats på hela hösten börjar bli klart. Det är inte många ljusa timmar att jobba på, men nu är det faktiskt så klart att jag kan börja att göra iordning myshörnan. Igår invigde vi hörnan med lite glögg och jag är otroligt lycklig, det blev fantastiskt bra, supernöjd. 

Lycklig
Lycklig

Nu släpper vi detta skitår, fast man gör det till hur man kan ha det, vi anpassar oss efter bästa förmåga och känner oss trygga med det vi gör. Nyårsafton imorgon och vi väljer att se framåt och hitta på att göra det vi mår bra av själva och ensamma och förhoppningsvis träffar vi kompisar nästa år…..

Gott Nytt Bättre År!

Tina

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.