Tillbaka på Mallorca igen, trots allt

Snart mitten på januari och vi är faktiskt tillbaka på Mallorca igen. Tre veckor hemma i mörkret där det blev jul och nyår och faktiskt så hann vi se lite snö. Det blev lite fix och växthuset blev klart. Nu är det bara el och vatten som skall in så lite pyssel kvar. Annars mest innesysslor för det var regnigt och mörkt….fick lysa upp med tulpaner.

Tillbaka på Mallorca igen
Vårblommor

Tillbaka på Mallorca igen, trots allt

SAS behöll vår flight så vi tog PCR test och var negativa bägge 2 och då bestämde vi oss för att åka tillbaka igen. Faktum är att vi känner oss lika trygga på Mallorca som hemma i Sverige. Skillnaden är att här är ljusare och varmare så är man ute mer. Flyget kändes tryggt då alla faktiskt var testade och det var bara fyllt till 25%. Sista flyget från CPH i januari till Mallorca med SAS.

Regntungt Mallorca
Regntungt Mallorca

Här nere har det varit rätt kallt och det har varit några molniga/regniga dagar men idag var solen tillbaka och det ska bli bättre. Det är skillnad med 3 extra ljusa timmar på dygnet. Kändes direkt! Hinner göra lite mer och framförallt vi är utomhus, både på vandringar och hemma i vår lilla trädgård. Finns alltid något att fixa med men det gillar vi ju.

Tillbaka på Mallorca igen
Port de Soller

Det blev en härlig vandring lite runt i byn igår på lite vägar vi inte varit på förut. Inte så varmt men det är bara att klä sig rätt. Mulet och regntunga moln men vi kom ut och det kändes skönt. Att gå utmed strandpromenaden här var en aning beklämmande då i stort sett allt är stängt. 2 ställen för mat/fika var öppet och 1 affär med kläder resten igenbommat. Så ledsamt…

Ett ödsligt Port de Soller
Ett ödsligt Port de Soller

Situationen på Mallorca nu

Från och med imorgon så stänger alla restauranger och barer i minst 15 dagar på hela Mallorca. Vissa kan ha öppet för endast hämtmat. Alla stora varuhus och köpcentra kommer också att stänga ner, affärer över 700 kvadratmeter måste stängas. Man ska inte träffa någon utanför sin egna familj och umgås heller. Tuffa bud på Mallorca! Demonstrationer idag i Palma då restaurangägare och anställda protesterar, det blir tufft att överleva för den branschen nu, stackars människor.

Port de Soller
Port de Soller

Vi får hålla oss hemmavid och med varandra och vi får faktiskt gå ut så det blir ingen karantän på det viset det var tidigare. Vi kan göra utflykter med picknick och vi kan handla mat och äta gott hemma och inte minst vi sitter ute och äter. Regeln nu är att man måste vara hemma innan 22.00 men rekommenderas att man är hemma till 20.00. Så blir livet ett tag men det kommer fungera för oss…

Dagens lunchbild
Dagens lunchbild

 

Tina

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.