Pandemi-livet på Mallorca just nu, januari 2021

Hur är Pandemi-livet  på Mallorca just nu?  Restriktioner från myndigheterna och januari månad som är den kallaste, går det att leva ett gott liv ändå? Allt är vad man gör det till själv och vilka förväntningar man har. Att det är lugnare på Mallorca i januari det vet jag men hur är det när det är Pandemi på det? Efter ett par veckor här nu vet jag att det är ljust, soligt, tryggt och härligt och tiden går alldeles för fort…Pandemi-livet på Mallorca

Pandemi-livet på Mallorca just nu

Här har det varit lite för hög smitta ? enligt myndigheterna och de har ändrat på restriktioner så nu är alla barer och restauranger helt stängda och alla affärer som är över 700 kvadratmeter har också fått stänga. Mataffärer är öppna och mindre butiker. Så har vi haft det i 8 dagar nu och denna veckan har smittan på Mallorca minskat en hel del. Övriga Spanien ska tydligen göra likadant nu. Det är katastrof för ägarna men vi andra klarar oss hur bra som helst. Laga mat och picknick i naturen, funkar utmärkt i alla fall för oss.

Pandemi-livet på Mallorca
Söndagslunchvy

Munskydd utomhus fast inte när man vandrar själva. Handla mat fungerar som tidigare med att sprita händerna innan och vara begränsat antal inne i affären. Vi vänjer oss vid det också. Polisen är runt och kollar så det inte finns grupper av människor. Sen ska vi vara inomhus mellan 22-06 annars blir det böter. Inga problem att följa reglerna och vi har ett härligt och tryggt liv på Mallorca.

Mallorca frukost
Mallorca frukost

Vad gör vi hela dagarna kanske någon undrar? Startar med frukost runt 9 tiden  och faktiskt kan vi sitta ute och äta när solen kommer fram. Efter det kan det bli en vandring runt i omgivningarna eller så tar vi bilen och vandrar någon annanstans på ön. Numer blir det picknick till lunch antingen i bergen eller på någon mysig strand där vi njuter av naturen.

Vandringar
Vandringar

Aldrig sysslolös om man inte vill

Klart att det är dagar då det regnar och blåser även här, inte lika många som i Sverige dock, då är vi hemma och fixar. Målat om lite möbler, vi fixar och reparerar och pysslar med växter. På kvällarna blir det serier som det finns ett oändligt utbud av. Bakar lite av egna frukterna som till exempel citronkaka.

Port de Soller
Port de Soller

Trots Pandemin kan man leva ett bra och tryggt liv på Mallorca just nu. Vi får vara ute och vi får röra oss fritt. Det är lyx att vandra runt och vi är nästan ensamma. Vi kan spela Padel med vänner utomhus och ses på någon strand och äta medhavd mat. Mallorca finns kvar men det är verkligen färre människor och inget restaurangliv just nu. Bor man här periodvis och har sitt hem här så är det fantastiskt även nu. Måste ändå tillägga att vara här som turist och bo på hotell utan restauranger mm nu det är verkligen inget att rekommendera.

Pandemi-livet på Mallorca
Trollskog Mallorca

Vi stannar ett tag till och njuter av stillheten, naturen och ljuset.
Tina

 

 

 

Ett svar på ”Pandemi-livet på Mallorca just nu, januari 2021”

  1. Det är så roligt att få bra info direkt från plats, det låter härligt att ha möjlighet äta frukost på terassen njuta av solen och göra härliga vandringar på ön och den tryggheten som ni känner är nog lika bra där som här hemma.
    Vi har haft värsta snökaos här i Västernorrland 1klass varning, all trafik ställdes in, många blev utan ström och insnöade i dagar, då tänkte man som många gånger förut vad gör vi här i snökaoset, önskar att man hade varit på Mallorca.
    Önskar er en fortsatt trevlig vistelse på er vackra Ö ?.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.